Kult å sy – interiør, vesker, klær (Innbundet)

Forfatter:

Søm blir mer og mer populært og er fantastisk morsomt. Ekstra gøy er det når det du syr er lekre og anvendelige ting du kan ta frem og bruke igjen og igjen. 

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 144
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202533458
Kategori: Klær og Hjem og interiør
Omtale Kult å sy – interiør, vesker, klær

Sy med mening!

Søm blir mer og mer populært og er fantastisk morsomt. Ekstra gøy er det når det du syr er lekre og anvendelige ting du kan ta frem og bruke igjen og igjen. Grete Gulliksen Moe har laget et vell av vakre design med bruk av både nye og tradisjonelle teknikker og materialer. Her finner du hobbyveske til strikketøyet, pinneholder til strikkepinnene, jakken du kommer til å flytte inn i og sy opp i et utall varianter og farger, lekre sengetepper og puter, interiør, pledd, vesker og kurver. Grete bruker denne gangen også ullstoffer - både vanlig ull og kokt ull. Ull er et fantastisk materiale å jobbe med. Gjenbruk og bærekraft er også viktig for Grete - at ingen ting skal gå til spille - om det så gjelder kreativitet til bruk av materialer og til deg som skaper.

Boka er gjennomillustrert med bilder og trinn for trinn-tegninger. Hva du trenger av materialer og utstyr for å forenkle og gjøre syopplevelsen til en lek, er også godt forklart.
De fleste prosjektene er sydd på symaskin. Alle maler er gjengitt i 100 % mønstre.

Fra innholdet:

  • Blå inspirasjon - fra lappetepper til nåleputer
  • Ut på tur - fra familiebag til førstehjelpsskrin
  • Vårfarger - fra løper til puter
  • Velkommen til sommerhuset - fra langpute til skjerf
  • Nye teknikker - prøv meksikansk fletting
  • Søm for strikkere - fra strikkebag til kurv
  • Lek med ullstoffer - fra kjoler og jakker til vesker
  • Stjerner, hjerter og jul

 

 

"Jeg er opptatt av gjenbruk - og vi som liker å skape, og er venn med symaskinen, har store muligheter til å lage ting andre bare kan drømme om - og nesten helt gratis! Gamle jeans, "olabukser" som vi nordmenn elsker å kalle dem - er helt ypperlige å bruke i gjenbrukssammenheng.
Jeg liker å sy bruksting som kan brukes og vaskes og brukes igjen, og jeg vil helst sy til noen jeg håper vil like det jeg lager. Da blir det en mening med det jeg gjør. Jeg har laget denne boka til alle dere som har lyst til å begynne å sy, og som er usikre på hvordan dere skal komme i gang. Lykke til i skaperprosessen!» - Grete

 

Til toppen

Utdrag

Forord

Når jeg legger siste hånd på verket og avslutter dette prosjektet, bok nr. 19 i rekken – har jeg nettopp kom hjem fra Nordfyns Højskole i Bogense i Danmark. Der underviste jeg en uke i søm og lappeteknikk og tema var «Den Blå uge!»
Jeg holdt foredrag om Blått, – om kobolt, indigo og azurit – og jeg hadde med meg kofferten full av blå modeller. Sengetepper, puter, duker, vesker og mye, mye mer! Gjennomgangsmelodien for hele kurset mitt var ressursbruk/gjenbruk og det passet også godt sammen med hele høyskolens filosofi. Vi sydde mye av gamle skjorter, jeans og sengetøy – og deltagerne tryllet frem de vakreste brukstekstiler man bare kan drømme om. De byttet stoffer og knapper og var rause med hverandre!
I boka «Kult å sy!» som kom høsten 2015 sydde jeg mange av modellene av gamle skjorter som fikk nytt liv – og jeg laget mange modeller med tanke på unge mennesker som vil lære å sy. I denne boka er det blant noen av modellene gamle olabukser som har måttet bøte med livet! – det er kjempegøy å se hva man kan få ut av tekstiler som allerede har vært brukt til andre ting.
Jeg har også sydd mye av ullstoffer denne gangen. Ull er et fantastisk materiale som er spennende å jobbe med. Noen små vesker, clutcher, i papir og skinn er også med i boka som jeg har kalt «Kult å sy til deg og hjemmet!»
Jeg håper at du som leser og bruker av boka vil kose deg like mye med å skape de forskjellige modellene som jeg har gjort. For meg er prosessen det viktigste! Fra idé og gjennomføring til å ende opp med et ferdig produkt som du kanskje kan gi bort og glede enda flere med
– Lykke til i skaperprosessen!
Grete
Sandefjord, juli 2016

Til toppen