Kuppet (Innbundet)

på innsiden av Norges mektigste mafiafamilie

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 367
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205471474
Kategori: Debatt og samfunn
Omtale Kuppet

En ny, knallsterk dokumentar fra forfatterne av bestselgerne Dødsranet og Krigshelten. Nå på innsiden av Norges mektigste mafiafamilie.

Tema: Nordea-kuppet, norgeshistoriens frekkeste bedrageri. 20. juli 2010 tropper en 49 år gammel hjelpepleier opp i Nordeas filialer på Tveita i Oslo. Utkledd som millionærarving og med falskt bankkort ber hun en velvillig saksbehandler om å registrere en fullmakt på en ung mann i hennes følge. Snart er 62 millioner kroner overført til flere konti i Dubai. Pengene er aldri kommet til rette. Hovedmannen går fortsatt fri.

Forfatterne går tett på den norsk-pakistanske familien bak bedrageriet, av politiet utpekt som den mektigste mafiafamilien i Norge. I kretsen rundt dem dukker det opp flere sentrale personer fra Norges tyngste kriminelle miljøer; fra «B-gjengen», kriminelle MC-bander, ransmiljøet og torpedomiljøet. Det er nådeløse oppgjør, luksusliv i Dubai og pengestrømmer på ville veier. I Oslos underverden foregår det ting du aldri ville ha trodd.

Til toppen

Andre utgaver

Kuppet
Bokmål Ebok 2014
Kuppet
Bokmål Heftet 2015
Anmeldelser av Kuppet

" ... dokumentar av beste merke ... bunnsolid research, blikk for detaljer og et drivende godt språk." Sindre Hovdenakk, VG

«Viser oss et Oslo de færreste kjenner til ...  Jeg gleder meg allerede til neste bok fra duoen.»
OP-5

"Høstens mest rystende krimbok er dessverre fra virkeligheten."
Sigvald Sveinbjørnsson, Bergens Tidende.

 «Av og til kan virkeligheten overstråle enhver fantasifortelling.»
Kulturspeilet.no

Til toppen