Kveldseta (Innbundet)

historiske essay

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2003
Antall sider: 202
Forlag: Damm
Språk: Nynorsk
ISBN/EAN: 9788204092182
Omtale Kveldseta

Du er ikke alene lenger! Har du lengtet etter en nådeløst, ærlig stemme, som tør der andre tier?

Er du lei av 68ernes tanke- og taleforbud, norske kvinners hyklerske selvmedlidenhet, de vamle løgnene fra staten? Vestkantsosialistene? Langeland roper ut mot alt som er politisk korrekt, men uten å tjene andre enn sin egen samvittighet, sin egen evne til å se og tenke.

Til toppen

Utdrag

"Sein68ar - så alt for mange av min generasjon blei det. Dei orka ikkje meir stakkarane. Sett i ettertid er det både latterleg og ynkeleg. Dei var hundelojale mot verdiane, talemåtane og standpunkta til 68ar generasjonen, men blei rått og brutalt svikta når godteriet skulle delast ut, jobbar, bustadar, billege studielån, men enda verre: Når det skulle takast rikeleg og raust høgde for det alt-for-menneskelege, som at ein hadde surra vekk halve studietida, vore i opposisjon til alt og alle, fundert over livet, dyrka kjærleiken. Ja, da var det brått effektivitet, målstyring og riset bak spegelen som galdt, men ver for all del med oss for det da, jamra dei eigentlege 68arane. "

Til toppen

Om forfatter Nils Rune Langeland

Nils Rune langeland (f. 1964) er opphavleg frå Voss, bur no i Oslo. Dr.art. i historie. Tidlegare redaktør av syn og segn, og mangeårig spaltist bl.a. i Dagbladet. Han har arbeidd med politisk idehistorie, og har dei siste åra skrive Høgsteretts historie.

Til toppen