Kvinne ser på menn som ser på kvinner (Innbundet)

essays om kunst, kjønn og sinn

Forfatter:

Knut Johansen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 201
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
Originaltittel: A woman looking at men looking at women
Oversatt av: Johansen, Knut
ISBN/EAN: 9788203372148
Kategori: Kunst og kultur
Omtale Kvinne ser på menn som ser på kvinner
Siri Hustvedt har et stort og beundrende publikum, og hennes bøker er oversatt til en rekke språk. Nå er hun aktuell med en ny samling essays, som handler om kunst, kjønnskamp og identitet.

De elleve livlige essayene i samlingen bærer preg av den karakteristiske personlige grunntonen vi finner i alt Hustvedt skriver, og vi kjenner igjen forfatterens lidenskap for kunst, humaniora og vitenskap.

Essayene ble opprinnelig skrevet mellom 2011 og 2015, flere av dem på oppdrag. Alle er publisert tidligere i svært forskjellige sammenhenger; alt fra lettere bidrag til avisspalter, bidrag til vektige utstillingskataloger og dyptpløyende forelesninger. «Essayene kan stort sett leses av et bredt publikum. Tonen varierer mellom det lette og det alvorlige, men det trengs ingen spesielle kunnskaper for å lese dem,» skriver Hustvedt selv i en introduksjon til samlingen.

Hustvedt undersøker hvordan fordommer om kjønn og persepsjon påvirker hvordan vi ser på kunst, litteratur og verden som sådan. Hun skriver om legendariske figurer som Picasso, De Kooning, Jeff Koons, Louise Bourgeoisie, Anselm Kiefer, Susan Sontag, Robert Mapplethorpe, The Guerilla Girls og Karl Ove Knausgård - alt sett i lys av forfatterens feministiske ståsted.

Til toppen

Flere bøker av Siri Hustvedt: