Lag favorittfigurene fra Barne-TV (Innbundet)

25 oppskrifter – fra Fantorangen til Titten Tei

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 120
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202431181
Kategori: Hjem og dukker og Hjem og interiør
Omtale Lag favorittfigurene fra Barne-TV

Strikk barnas favoritter!

For aller første gang er det laget strikke- og hekleoppskrifter til de mest kjente og kjære figurene fra Barne-TV. Strikk din helt, som Flode, Labbetuss, Theodor og Titten Tei.

Kosedyrene fra Barne-TV!

Barne-TV har alltid hatt høy status blant norske barn, og de aller fleste av dagens smårollinger har et lidenskapelig forhold til figurer som Fantorangen, Kuraffen, Kosinus, Høna Turi og Kråka fra Kråkeklubben. Den voksne generasjonen, som foreldre og besteforeldre husker med glede gamle helter som Titten Tei og Labbetuss.
Lise Nymark har gjenskapt alle figurene med garn, heklenåler og strikkepinner i et sikkert formspråk og med sans for alle detaljer!

Boka inneholder ikke bare oppskrifter til tredimensjonale figurer. Du finner også praktiske modeller som tovet sitteunderlag, motiver til fargerike barnegensere og deilige pledd. Nyt de flotte bildene og gode detaljerte, oppskrifter og fremgangsmåter.

Sjarmerende, rampete og søte kosedyr!
Selv om du følger oppskriften til punkt og prikke, vil en håndlaget figur alltid bli unik og få en helt egen personlighet gjennom utformingen.Modellene er i hovedsak strikket eller heklet. Noen av modellene er veldig lette å lage, mens andre krever litt mer konsentrasjon og tålmodighet.

Materialer og teknikker
Alle modellene er strikket eller heklet. Tenk gjerne igjennom hva slags type garn du vil bruke hvis det er figurer som har bruk for mye vedlikehold.
Garntype oppgis til alle modeller.
Øyne til figurene er viktige for å få det riktige uttrykket. For modeller som skal vaskes jevnlig, er heklet øyne med tynt garn å anbefale. Du kan også bruke filt.

Til toppen

Utdrag

Barne-TV er et begrep i Norge og har vært det i lange tider. Gamle minner fra egen barndom, søskens oppvekst og egne barn kommer tilbake når jeg tenker på Barne-TV. Mange figurer dukker opp i hukommelsen sammen med gode opplevelser.

Til denne boka har vi laget et utvalg av ulike modeller. Her kan du finne favoritter fra Barne-TV i dag, og fra flere tiår tilbake. Barne-TV figurer som setter spor etter seg, og er like aktuelle i årevis etter at figurene var å se på skjermen. For eksempel Flode og hans tannpussesang; "Puss, puss, så får du en suss ...".

I boka finner du Barne-TV-kjenninger utformet som figurer, som lue, som tepper, brukt som mønster på gensere, og flere ulike produkter. Modellene er i hovedsak strikket eller heklet. I tillegg har noen av modellene applikerte detaljer i stoff eller strikk. Noen av modellene er lette å lage, mens andre krever mer konsentrasjon og tålmodighet.

Etter å ha jobbet meg gjennom Barne-TV-favorittene har jeg fått et personlig forhold til mange av dem. Noen er sjarmerende, noen er rampete og andre er uendelig søøøte.

Så etter mange timer i gyngestolen med pinner og garn overleverer jeg stafettpinnen til dere og ønsker dere gode stunder underveis med håndarbeidene, og i etterkant med de ferdige figurene.
Lise Nymark

Til toppen