Lær kreativ bokstavtegning (Innbundet)

Forfatter:

Kaja Kvernbakken (Oversetter)

Et forseggjort kort er en fin oppmerksomhet. Når bokstaver og ord blir mer enn noe du har skrevet ned i en fei - det er det dette handler om. Skjønnskrift er noe annet, dette er teknikker du kan lære for å lage bokstaver og ord som er ekstra fine. Kan være du lager noe som er så fint at det blir rammet inn og bevart for evigheten. Ord, tall og navn til små og store anledninger blir til fine minner som du skaper med dette gamle håndverket.

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 144
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Hand Lettering
Oversatt av: Kvernbakken, Kaja
ISBN/EAN: 9788202568054
Kategori: Papir og fargelegging
Omtale Lær kreativ bokstavtegning

Lær deg å tegne bokstaver

Et forseggjort kort er en fin oppmerksomhet. Når bokstaver og ord blir mer enn noe du har skrevet ned i en fei - det er det dette handler om. Skjønnskrift er noe annet, dette er teknikker du kan lære for å lage bokstaver og ord som er ekstra fine. Kan være du lager noe som er så fint at det blir rammet inn og bevart for evigheten. Ord, tall og navn til små og store anledninger blir til fine minner som du skaper med dette gamle håndverket.

I boka får du 50 alfabeter som du kan eksperimentere med og la deg inspirere av. I tillegg er det mange øvingssider hvor du kan prøve deg på alfabetene i boka, eller skape ditt helt eget. Du finner også noen fantastiske arbeider fra andre bokstavkunstnere.
Selv om det finnes noen retningslinjer, byr bokstavtegning på så mange muligheter for fleksibilitet at du kan gjøre det til ditt eget, samtidig som du har det morsomt underveis.

Hva er bokstavtegning?
Det er en vanlig misforståelse at kalligrafi, typografi og bokstavtegning er det samme. Her kommer en liten oppklaring:
Kalligrafi er håndskrift som er skrevet
Typografi er kunsten å trykke bokstaver
Bokstavtegning er kunsten å tegne bokstaver

Til hvert alfabet, får du tips og råd om hvilken penn som egner seg best og hvordan du holder den i hånden, i tillegg til gode trinn-for-trinn-forklaringer.

Bruk bokstavtegning for å sette et unikt personlig preg på alle typer ting som:

invitasjoner
kort
notater
brev
kunstverk
tegninger
bannere
menyer
scrapbooking
plakater


Verktøy og materialer
Du finner en god oversikt over ulike verktøy, materialer og teknikker, slik at du raskt kan komme i gang. Vi legger ved en notatbok til deg, så du kan øve litt før du tegner på de fineste kortene. Det kan godt hende du allerede har alt du trenger for å komme i gang, men vi har funnet noen riktig gode blyanter og tusjer som passer til akkurat dette.

 

Til toppen