Legaliser! Nå! (Innbundet)

kampen om narkotikapolitikken

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 277
Forlag: Dreyers forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788282656382
Omtale Legaliser! Nå!
I 2016 endret norsk narkotikadebatt seg grunnleggende. Høyre stilte seg sammen med Venstre i spissen for en rusreform basert på avkriminalisering av alle narkotiske sto.er, og de .kk følge av partier på venstresiden.

Rusreformen .kk ikke .ertall i Stortinget, og den sittende rødgrønne regjeringen vil nøye seg med mindre endringer. Men opinionen, som tidligere har vært massivt imot liberalisering, har beveget seg. Samtidig er .ere land, særlig i Nord-Amerika og Europa, i ferd med å ta et skritt videre: Full legalisering, i første omgang av cannabis, er på vei. Avkriminalisering vil med tiden fremstå som en mellomstasjon. Bare legalisering kan bidra til å fjerne koblingen mellom bruk av narkotiske sto.er og kriminelle miljøer.

Forbudet mot ulovlige rusmidler skaper .ere problemer enn bruken av disse sto.ene. Det handler ikke bare om å redusere skadevirkningene for samfunnet. Det handler også om frihet og rettferdighet.

Denne debattboken gjennomgår utviklingen i narkotikapolitikken i Norge og internasjonalt - og erfaringene med ulike reformer.

Til toppen

Flere bøker av Jan Arild Snoen: