Leif Ryvardens fjellflora (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2006
Antall sider: 240
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788204105172
Omtale Leif Ryvardens fjellflora

En bruksbok for folk som ferdes til fjells og ønsker å vite mer om planteartene.

Her finner du beskrivelser i tekst og bilde av blomster, gress, starr, moser og lav. Floraen gir en god oversikt over det artsmangfoldet du møter i fjellheimen.

Til toppen

Om forfatter Leif Ryvarden

Leif Ryvarden er født i 1935 og er utdannet både som siv. ing NTH og cand. real. ved Universitet i Oslo. Han har hele livet vært interessert i natur og friluftsliv og har vært medlem av Den Norske Turistforeningens styre i 12 år, og medlem av redaksjonskomiteen for Fjell og Vidde i over 20 år. Han har skrevet svært mange artikler og bøker om norsk natur og dessuten vært med i flere TV- og radioprogrammer om friluftsliv og natur generelt. Han har vært biologiprofessor ved Universitetet i Oslo, og drevet feltarbeid og undervist i over 80 land med særlig vekt på den tropiske sonen. Han er æresdoktor ved Universitetet i Göteborg og æresmedlem av flere større utenlandske biologiske foreninger.

Ryvarden har arbeidet spesielt med naturopplysning for barn både i form av bøker og på TV. Han har laget TV-serien "Året rundt i skog og mark", og har avsluttet siste bind i 11-bindsverket "Norsk Naturleksikon for barn".

For sitt populærvitenskapelige arbeid har Leif Ryvarden mottatt flere priser, blant annet Universitetets populærvitenskapelige pris.

Til toppen