Leonard Cohens liv -- I'm Your Man (Innbundet)

Forfatter:

Håvard Rem (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 592
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: I'm Your Man -- The Life of Leonard Cohen
Oversatt av: Rem, Håvard
ISBN/EAN: 9788202410407
Omtale Leonard Cohens liv -- I'm Your Man

I’m Your Man er den usedvanlige beretningen om et usedvanlig liv. Leonard Cohen er en av de mest betydningsfulle og innflytelsesrike artistene i vår tid, og med sine intelligente og vare tekster har han utforsket det som utgjør drivkreftene i våre liv – sex, religion og kjærlighet.

Den anerkjente musikkjournalisten Sylvie Simmons tegner et portrett som er like mangefasettert som Leonard Cohen selv, og baserer seg på hans personlige arkiv og over hundre intervjuer med Cohens nærmeste – hans elskerinner, venner, munker, lærere, rabbinere, medmusikanter og hans muser – Rebecca De Mornay, Marianne Ihlen, Suzanne Elrod og Suzanne Verdal – og fremfor alt, ham selv. Cohens lavmælte stemme og humoristiske sans er tydelig gjennom hele boken.

Boken starter i Montreal, Cohens fødeby og hvor han ble berømt som poet på 50-tallet, og deretter tar Sylvie Simmons oss med videre i Leonard Cohens fotspor, via London og den greske øya Hydra til New York på 60-tallet hvor han startet sin musikalske karriere. Derfra får vi ta del i musikalske og personlige begivenheter frem til han trakk seg tilbake midt på 90-tallet. På høydepunktet av sin musikalske karriere og på vei inn i ekteskapet med en vakker skuespillerinne, valgte Cohen å trekke seg tilbake til et avsidesliggende kloster i California.

Nær femten år senere gjorde Leonard Cohen et brakende comeback med en legendarisk verdensturné. Uansett hvor vi følger Cohen på hans vei, gjennom Mumbais bakgater eller på de utallige hotellrommene han bebor, har Sylvie Simmons et sikkert blikk for det gjennomgående motsetningsfylte ved Cohens liv – fra akademiske fora til store musikkarenaer. Hun gir oss et inderlig og innsiktsfullt portrett av visjonen, dybden og talentet til denne artisten og mannen som fortsetter å berøre oss på en måte ingen annen er i nærheten av.

 
Vår bok om vår mann.
- Tom Skjeklesæther, Klassekampen


Sylvie Simmons er en prisvinnende forfatter og anerkjent musikkjournalist. Hun er født i London, men flyttet til Los Angeles på slutten av 70-tallet for å skrive om rockemusikk i magasiner som Sounds, Creem, Kerrang! og Q. For tiden bor hun i San Francisco hvor hun skriver for magasinet MOJO og spiller ukulele.

Til toppen

I rytmen kjærlighet, frihet, depresjon fortelles historien om en ekstraordinær kunstner og forfører.

Adresseavisen

Andre utgaver

I'm your man
Bokmål Ebok 2013