Livsnyterhagen (Innbundet)

Enkle og unike ideer for uterommet

Forfatter:

og

Få gode råd til hvordan du skaper en vakker og bruksvennlig hage med praktiske soner, som ikke krever mye av deg. Her bugner det av lure grep, smarte løsninger og hagetips som du kan la deg inspirere av til egen hage eller eget uterom, uavhengig av om det er stort eller lite.

Anders Røyneberg er forfatter av bestselgerbøkene Plantelykke og Plantebonanza som er oversatt til ti språk.

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2023
Antall sider: 264
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202770372
Omtale Livsnyterhagen

Hage for livsnytere

Tid, økonomi, helse, kunnskap og interesse er avgjørende når du skal anlegge en hage, videreutvikle en du har overtatt eller legge nye planer for et uterom du allerede har. I Livsnyterhagen – enkle og unike ideer for uterommet får du gode råd til hvordan du skaper en vakker og bruksvennlig hage med praktiske soner, som ikke krever mye av deg.

I boka får du bli med inn i plante- og hageprofil Anders Røynebergs frodige, unike og vakre hage på Hadeland. Boka er spekket med gode ideer og praktiske tips til inspirerende hageprosjekter det er enkelt å gjennomføre, og som vil gi deg et unikt uterom, i tillegg til mye hageglede. Her får du også tips til å skape en hage som krever liten innsats.

Farvel Oslo hei Brandbu

Anders og kjæresten byttet ut leilighetsliv på Grünerløkka i Oslo, med et småbruk utenfor hovedstaden. Vi får ta del i planleggingen av hagen, og se endringene som er gjort ved hjelp av før- og etterbilder. Her bugner det av lure grep, smarte løsninger og hagetips som du kan la deg inspirere av til egen hage eller eget uterom, uavhengig av om det er stort eller lite.

Fra første til siste side byr Anders på grunnleggende hagekunnskap om blant annet spennende stauder, planting i krukker, vakre vannelementer, overraskende materialbruk og moderne beskjæring av busker og trær. Han viser også hvordan du anlegger en blomstereng, og tipser om både trendblomster og planter det er enkelt å lykkes med. Her deles det raust av budsjettvennlige grep, i tillegg til tips og råd for den som vil drømme og legge mer langsiktige og større planer.

Del 1 – Fra hagedrøm til virkelighet – hvordan planlegge hagen din


Del 2 – Grunnleggende hagekunnskap

Herdighetssoner

Krukkehagen

Stauder

Middelhavsplanter

Løkplanter

Trær og busker

Hekk og gressplen

Vanning, lys, jord og gjødsel

Del 3 – Enkle og grønne hageprosjekter

Klematis

Solsikker

Blomstereng

Stein i hagen

Hvileplasser

Insektvennlig

Hagens 4 årstider

Drivhus

Skadedyr

 

Anders Røyneberg er forfatter av bestselgerbøkene Plantelykke og Plantebonanza som er oversatt til ti språk! I tillegg deler han jevnlig uteroms- og planteinspirasjon med sine 106 000 entusiastiske følgere på kontoen @arcticgardener på Instagram.

Til toppen