Luer (Innbundet)

Forfatter:

 

Luer er kjempemorsomme å strikke: Det er små prosjekter du kan ha med i veska, de går raskt og de er perfekte å gi bort i gave.

Men det beste av alt er at du bare trenger å strikke én av hver.

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 136
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202526023
Kategori: Småstrikk
Omtale Luer

Luer for alle!

Luer er kjempemorsomme å strikke: Det er små prosjekter du kan ha med i veska, det går raskt og de er perfekte å gi bort i gave. Men det beste av alt er at du bare trenger å strikke én av hver. Marion Rindsem designer vakre luer, søte luer, enkle, tøffe og kule luer. Hun designer luer som passer til minstemor, lillebror, bestemor og mamma og pappa. Luer er en liten bibel med oppskrifter med tradisjonelle mønstre, men også nye og uvante kombinasjoner. Boka har 50 forskjellige luedesign, mange av dem i flere fargekombinasjoner, så her kan du la deg inspirere til å leke deg gjennom restegarnskurven. Hva med en maskebrodert hjort oppå et tøft geometrisk mønster? Kan du ikke brodere maskesting, så er det en fin liten skole med trinn-for-trinn-bilder bakerst i boka. Du finner luer i alle vanskelighetsgrader, for nybegynner og viderekommende. Luer er en bok du kan vokse med!

 

Man får aldri for mange luer, og jeg synes man bør ha en for enhver anledning. En lue er nemlig ikke bare en lue, men kan si noe om hvem du er og hva du brenner for. De er raske å strikke, supre å teste ut nye teknikker på, fine å ha med som reisestrikk, og er perfekte for å bli kvitt restegarn. Jeg tror det er derfor jeg er så glad i luer.” - Marion

Om Marion:

Marion Rindsem startet med strikkedesign i 2012, da hun lagde sin egen SoMe-lue. Lua tok raskt av på Twitter, og siden 2013 har hun drevet www.marionr.no, hvor hun selger sine egne strikkeoppskrifter og garnpakker. I tillegg holder hun kurs i strikking av tåopp-sokker og maskesting, og hun holder jevnlige #Luetreff i Oslo.
Luer er Marion Rindsems første strikkebok.

Til toppen

Utdrag

En lue for enhver anledning!

Helt siden jeg ble mamma for første gang i 2000, har jeg vært bitt av strikkebasillen,

og siden den gang har det i grunnen bare blitt verre. Da jeg vinteren 2012 fikk min første luebestilling av @GrotesQ på Twitter, ble SoMe-lua (Sosiale Medier-lua) til. Det var også den spede begynnelsen på å lage egne mønstre, og etter det har det tatt helt av. Man får aldri for mange luer, og jeg synes man bør ha en for enhver anledning. En lue er nemlig ikke bare en lue, men kan si noe om hvem du er og hva du brenner for. De er raske å strikke, supre å teste ut nye teknikker på, fine å ha med som reisestrikk, og er perfekte for å bli kvitt restegarn. Jeg tror det er derfor jeg er så glad i luer.

 

Boka inneholder både nye og gamle luemønstre i forskjellige stiler, vanskelighetsgrader og teknikker, og mange av luene er laget i flere forskjellige fargekombinasjoner. Her er det luer for alle! Mønstrene er ofte inspirert av familie, venner, kunder og ting rundt meg, og er oppkalt etter dem.

Mange av luene i boka har dekor med maskesting. Det er en teknikk jeg liker veldig godt, og som er fantastisk når du vil lage dine egne, unike luer. Maskesting er en enkel teknikk når du bare kan det grunnleggende, så jeg har laget en liten maskestingskole, med gode tips og triks.

Jeg håper denne boka vil inspirere deg til å strikke din helt unike lue, teste ut maskesting og bli flinkere til å strikke med restegarn fra garnkurven.

Lykke til med lueprosjektene!

 <3 Marion

Til toppen