En tid for alt av Karl Ove Knausgård (Lydbok MP3-CD)

En tid for alt (Lydbok MP3-CD)

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Lydbok MP3-CD
Utgivelsesår: 2010
Innleser: Ribu, Anders
Spilletid: 20:45
Antall enheter: 1
Filstørrelse: 697.0 MB
Filformat: MP3
Forlag: Cappelen Damm Lydbok
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202329013
Omtale En tid for alt

Forrige store roman

For En tid for alt fra 2004 ble Karl Ove Knausgård nominert til Nordisk Råds litteraturpris. Romanen fikk en strålende mottakelse i Norge og internasjonalt, og ble kåret til en av de 25 beste norske bøkene de siste 25 år av Dagbladet sommeren 2006.

En tid for alt begynner med å fortelle englenes historie, slik den aldri tidligere er blitt fortalt. I før-bibelsk tid levde englene på jorden sammen med menneskene. Og slik utfolder denne romanen seg på svimlende måter: I skyggen av kjente, bibelske fortellinger reiser andre historier seg, som peker mot en annen mulig verden, en annen historieforståelse. Dermed blir dette også en roman om forholdet mellom det menneskelige og det guddommelige.

Nesten umerkelig beveger fortellingen seg frem til vår tid, og til Norge, der den kulminerer med en hjerterå og overraskende historie. En tid for alt er en ekspanderende fortelling med et sterkt episk sug, fortalt med stor språklig assosiasjonskraft.

Til toppen

Andre utgaver

En tid for alt
Bokmål Nedlastbar lydbok 2010

Flere bøker av Karl Ove Knausgård:

Om forfatter Karl Ove Knausgård

Karl Ove Knausgård (f. 1968) debuterte i 1998 med romanen Ute av verden. Han ble, som første debutant noensinne, tildelt Kritikerprisen. I 2004 utga han den kritikerroste romanen En tid for alt. For denne ble han tildelt P2-lytternes romanpris og Sørlandets litteraturpris, og boken ble også nominert til Kritikerprisen og Nordisk Råds litteraturpris. En tid for alt ble kåret til en av de 25 beste norske bøkene de siste 25 år av Dagbladet sommeren 2006.

Karl Ove Knausgård fikk Brageprisen 2009 i kategorien Skjønnlitteratur for Min kamp. Første bok, og ble også nominert til Nordisk Råds Litteraturpris 2010.

Til toppen