Hodejegerne av Jo Nesbø (Lydbok-CD)

Hodejegerne (Lydbok-CD)

Forfatter:

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Lydbok-CD
Utgivelsesår: 2008
Innleser: Harr, Thorbjørn
Spilletid: 7:46
Antall enheter: 6
Forlag: Lydbokforl.
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788242145079
Kategori: Lydbøker voksne
Omtale Hodejegerne

Kongen på haugen

Drap i fleng, tvilsomme rekrutteringsmetoder inspirert av FBI, kunsttyverier på høylys dag og dypdykk i gamle utedoer. Jo Nesbø sparer ikke på noe i sin nye krimroman om hodejegeren Roger Brown.

Møt Roger Brown, kongen på haugen i rekrutterings-firmaet Alfa som leverer mer eller mindre velkvalifiserte næringslivsledere for fete honorarer. Med en intervjuteknikk som er til forveksling lik FBI-agentene Inbaud, Reid og Buckleys ni-trinns avhørsmodell fra sekstitallet, griller han potensielle nye toppsjefer han er hyret inn for å plukke ut. 
      Det betyr at alt, og absolutt alt om kandidatens profesjonelle og ikke minst private liv avsløres. Til og med hvilke kunstverk de har hjemme på stueveggen. Kanskje spesielt hvilke kunstverk de har på stueveggen. For selv om Brown tilsynelatende tjener fett som hodejeger, trengs det monetært påfyll fra andre kilder enn Alfa.

Lykketreff?
I Ove Kjikerud fra vaktselskapet Tripolis har Roger Brown fått seg en drømmealliert i å stjele dyrebar kunst i private hjem. Det er en perfekt og genial ordning helt til han en dag kommer over et forsvunnet maleri av 1600-tallsmaleren Rubens, med en antatt verdi på hundrevis av millioner. Et lykketreff som skal vise seg for godt til å være sant, og som skal føre til et privat helvete for vår forbryterske helt.
      
Modig
Det skal en viss porsjon med guts til fra Jo Nesbøs side å skrive en krim uten Norges mest populære krimfigur, Harry Hole, i hovedrollen. Men Hodejegerne er et aldri så lite kjærlighetsbarn av en krimroman, som er så actionfylt, satirisk og gjennomført at man bare må fryde seg, og Nesbø beholder sitt publikum i sin hule hånd. 
Det skinner gjennom fra første linje at den uhyre populære forfatteren må ha hatt det ustyrtelig morsomt mens han diktet opp denne historien om Roger Brown. Det er like morsomt å lese den. Gled deg til en forrykende røverhistorie fra Norges største krimforfatter!

Til toppen

Andre utgaver

Headhunters
Engelsk Heftet 2013
Hodejegerne
Bokmål Innbundet 2008
Hodejegerne
Bokmål Ebok 2011
Hodejegerne
Bokmål Heftet 2015
Hodejegerne
Bokmål Nedlastbar lydbok 2008

Flere bøker av Jo Nesbø:

Om forfatter Jo Nesbø

Jo Nesbø (f.1960) er utdannet finansanalytiker og siviløkonom ved Norges Handelshøyskole i Bergen, og har jobbet som både journalist og megler ved siden av å være vokalist og låtskriver i rockegruppen "de Derre". Han debuterte som forfatter med kriminalromanen Flaggermusmannen i 1997, med politietterforskeren Harry Hole som hovedperson. Tilsammen har han skrevet syv bøker om den Hole, og vunnet både Rivertonprisen, Glassnøkkelen og Bokhandelprisen to ganger. Bøkene hans er solgt i nesten en og en halv million eksemplarer bare i Norge. Han regnes som en av Europas beste forfattere, og Harry Hole-bøkene utgis i Storbritannia, Frankrike, Danmark, Sverige, Finland, Tyskland og Nederland.

Til toppen