Maleren fra Shanghai (Lydbok-CD)

Forfatter:

, Kristina Quintano (Oversetter)

Legg i ønskeliste

Forfatter:
Innbinding: Lydbok-CD
Utgivelsesår: 2011
Innleser: Vollan, Ingrid
Spilletid: 12:42
Antall enheter: 11
Forlag: Front forl.
Språk: Bokmål
Originaltittel: The painter of Shanghai
Oversatt av: Quintano, Kristina
ISBN/EAN: 9788282600590
Omtale Maleren fra Shanghai

En vakker og dramatisk historie

Lydbok-CD + MP3-CD

Denne betagende romanen skildrer livshistorien til den kinesiske kunstneren Pan Yuliang (1899-1977). Hennes foreldre døde da hun var liten og allerede tidlig ble hun tvunget til å arbeide som prostituert for å betale familiens spillegjeld. Hun ble kjøpt fri av sin yndlingskunde og fikk sjansen til å starte et nytt liv. Jennifer Cody Epstein gjør hennes fantastiske skjebne levende for oss, sett mot et turbulent historisk kinesisk bakteppe

Xiuqing er fjorten år den dagen onkelen selger henne til Herlighetens hus for å betale sin egen opiumsgjeld. Med seg i bagasjen har hun onkelens store kjærlighet til poesi, men i hennes nye virkelighet som Yuliang er det bare plass til krevende kunder, røykfylte bakrom og erfaringer hun aldri kommer til å glemme. Likevel klarer hun på mirakuløst vis å beholde verdigheten gjennom alle nedverdigelsene.

En dag forelsker en ung embetsmann seg i den prostituerte piken. Han kjøper henne fri, og som hans konkubine møter hun et nytt og glamorøst liv i 1920-årenes Shanghai. Her oppdager både hun selv og andre hennes spesielle talent som kunstmaler, og som en av landets første kvinner får hun studere ved Shanghais kunstakademi. Yuliang fortsetter studiene i Paris og Roma, og det er i møtet mellom Kina og Europa hun finner sitt eget kunstneriske uttrykk. Kina er i stadig endring, og Yuliangs malerier og spesielle bakgrunn vekker sterke reaksjoner. Yuliang blir tvunget til å velge mellom kjærligheten til mannen som reddet henne, og sin egen kunstneriske frihet.

Til toppen

Andre utgaver

Maleren fra Shanghai
Bokmål Heftet 2010
Anmeldelser av Maleren fra Shanghai

«Det finnes bøker som gjør deg svimmel av leselykke.  Som er velskrevne, vakre – og spennende! Her kommer en perle! Gled deg!»
Liv Gade, FAMILIEN

«En storartet leseopplevelse»
–Jorid Mathiassen, Bok og Samfunn

Til toppen