Lysthus i Norge (Innbundet)

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 229
Forlag: Klokkergården media
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788230339572
Omtale Lysthus i Norge
For første gang er historien om lysthus i Norge samlet mellom to permer. Boka omhandler en viktig del av vår hagehistorie og viser utviklingen gjennom de siste 300 årene, fra begynnelsen av 1700-tallet til vår tid.

Utgivelsen er et samarbeidsprosjekt mellom hagehistoriker og hagebokforfatter Madeleine von Essen og grunnleggerne av magasinet Norske Hjem; Kari-Marte & Tor Harald Frøyset.

Lysthus i Norge er rikt illustrert og har bilder av mer enn 100 lysthus og paviljonger, fra tidlig på 1700-tallet til vår tid. Madeleine von Essen har skrevet kapitlene om den historiske utviklingen. Ekteparet Frøyset har fotografert og skrevet tekster til lysthusene fra de ulike århundrene, som vises kronologisk etter Madeleines tekster. Lysthus i Norge fokuserer på bygde lysthus, men det vises også eksempler på «levende» lysthus av for eksempel lind, sibirertebusk og syriner.

Forfatterne håper utgivelsen vil bidra til at enda flere blir oppmerksomme på de gamle lysthusene som står i hager rundt omkring i landet. Gi inspirasjon til den som vil bygge sitt eget eller til å ta vare på gamle lysthus.

Til toppen

Flere bøker av Kari-Marte Frøyset og Tor Harald Frøyset: