Månemysteriet (Innbundet)

Forfatter:

og

Bjarne Træen (Illustratør)

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2007
Antall sider: 139
Illustratør: Træen, Bjarne
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788204127983
Alder: 6 - 9
Omtale Månemysteriet

Alle store oppdagelsesferder begynner med et spørsmål, også denne: Hvorfor er månen i ferd med å bli helt mørk? Holder den på å forsvinne? Den som lurer er professor Krank, bestefaren til Tobias.

Og nå må månen reddes, uansett hva Tobias måtte mene. I hui og hast bygges en månerakett. På månen oppdager Tobias og professor Krank først de selvlysende niffene, som gjør månen lys. Like etterpå oppdager de månespiserne, som spiser niffer og er i ferd med å mørklegge månen. Tobias og bestefar lurer månespiserne inn i en hule. Igjen lyser månen, og de blir mottatt som helter på jorden. Men månen lyser altfor sterkt - ingen får sove!

Månemysteriet blander realisme og surrealisme, fiksjon og fakta, tøys og alvor. En tvers gjennom sjarmerende oppdagelsesferd til månen - med et økologisk budskap.

Bjarne Træen har illustrert boka.

Til toppen

Flere bøker av Bjarne Træen og Peder Kjøs:

Om forfatter Bjarne Træen

Bjarne Træen (f. 1967) er sosialantropolog, tegner, viseskribent, faktabokforfatter og kryptozoolog. Han debuterer som barnebokforfatter med Månemysteriet og har også illustrert boka.Peder Kjøs (f. 1967) er psykolog, tegner, heavygitarist, skrekk- og fagbokforfatter, avisskribent og kryptozoolog. Med Månemysteriet er han også blitt barnebokforfatter.

Til toppen