Maradona (Heftet)

Gutten. Opprøreren. Guden.

Forfatter:

John Grande (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 368
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Maradona: The Boy. The Rebel. The God.
Oversatt av: Grande, John
ISBN/EAN: 9788202750022
Omtale Maradona

Maradona. Gutten. Rebellen. Guden. er biografien om verdens største fotball-ikon, skrevet av den prisvinnende journalist og forfatter Guillem Balaqué.

Diego Armando Maradona var viden anerkjent for å være et geni. Han var en av tidenes største fotballspillere, men også blant de aller mest kontroversielle. I løpet av sin landslagskarriere for Argentina spilte han 91 kamper, scoret 34 mål og deltok i fire VM-sluttspill. Etter sin uforglemmelige «guds hånd» og sitt uforliknelige andre mål i kvartfinalen mot England, ledet han sitt Argentina til finaleseier mot Vest-Tyskland i Mexico i 1986. Hans overblikk, ballkontroll, dribleferdigheter, nærvær og lederevner på banen hadde en evne til å sette fyr på et hvert lag han spilte på.

Ved hjelp av dybdeintervjuer og førstehåndsberetninger gir Guillem Balagués biografi oss et psykologisk og sosiologisk portrett av legenden Maradona. Denne utforskningen sender Guillem på reise til Argentina, Spania, Italia og Dubai. På veien spør han seg hva det var som gjorde at så mange forgudet Maradona, og hvordan denne beundringen ga næring til hans selvdestruktive side. En side som kom sterkere og sterkere til syne, inntil han døde så altfor tidlig i 2020.

Til toppen

Andre utgaver

Maradona
Bokmål Innbundet 2021
Maradona
Bokmål Ebok 2021
Maradona - Gutten. Opprøreren. Guden.
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021