Marie og Pierre Curie (Heftet)

Forfatter:

Lene Katrine Hoff (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2003
Antall sider: 96
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Marie & Pierre Curie
Oversatt av: Hoff, Lene Katrine
ISBN/EAN: 9788249605934
Kategori: Biografier og memoarer
Alder: 8 - 12
Omtale Marie og Pierre Curie

Marie og Pierre Curie var pionerer i forskning på radioaktivitet og ble verdensberømte for sin oppdagelse av radium og polonium.

Etter at de giftet seg i 1895, ble Marie og Pierre Curie overbevist om at uranbekerts, som Henri Becquerel hadde funnet ut var radioaktivt, måtte inneholde et annet stoff. Dermed startet deres lange søken etter dette stoffet, en søken som endte i oppdagelsen av de to nye grunnstoffene radium og polonium. For dette arbeidet ble de, sammen med Becquerel, belønnet med nobelprisen.

Marie var den første kvinnen som fikk denne prisen. Hun etterfulgte Pierre i stillingen som professor i fysikk ved Sorbonne etter hans død, ble tildelt nok en nobelpris i 1911 og var en foregangskvinne i bruken av røntgen under første verdenskrig.

Damms biografiserie tar for seg biografiene til personer som har spilt en fremtredende rolle i vår historie - fra komponister til oppdagere, fra vitenskapsmenn til filosofer, fra politikere til monarker, i hele verden. Korte og lettleste, illustrerte, med kronologi og litteraturliste. Disse bøkene vil være nyttige for skoleelever, studenter og den interesserte leseren.

Til toppen