Marshmallowtesten (Innbundet)

nøkkelen til viljestyrke

Forfatter:

Bjørg Nesje Nybø (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 287
Forlag: Pax
Språk: Bokmål
Originaltittel: The marshmallow test
Oversatt av: Nybø, Bjørg Nesje
ISBN/EAN: 9788253037431
Omtale Marshmallowtesten
Walter Mischel var, på slutten av sekstitallet, den første til å gjøre et forsøk som ga psykologisk innsikt i mestring og viljestyrke. Barnehagebarn ble satt for seg selv med en marshmallow foran seg. De fikk lov til å spise den opp når de selv ville, eller de kunne vente til forskeren kom tilbake, og få to marsmallows som belønning.

Først flere år senere forsto man hvor mye forsøket kan lære oss. Nærmere studier har vist at de som klarer å vente, blir voksne som lykkes bedre med vennskap og partnere, færre av dem er overvektige og rusavhengige, de er faglig dyktigere og friskere. Kort sagt, de lykkes bedre i livet.

I Marshmallow-testen demonstrerer Mischel viktig-heten av viljestyrke og selvbeherskelse, og viser hvilke mekanismer som ligger bak. Sitter du med følelsen av at du selv eller dine barn aldri ville klart å la marshmallowen ligge, fortvil ikke: Et hovedpoeng i boka er å vise hvordan viljestyrken kan trenes opp, hos oss selv og barna. Med akademisk innsikt og oversikt, og klokskap, viser Mischel oss et nytt selvbilde - vi skjønner bedre hvem vi er og hva vi kan bli.

Til toppen

Andre utgaver

Marshmallowtesten
Bokmål Heftet 2015