Maskeradeballet (Innbundet)

fra p-pilla til lykkepilla til Viagra

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 370
Forlag: Prego Mobile
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788284300146
Omtale Maskeradeballet
Maskeradeballet - rotteracet der løgnaktige menn med masker og bedragerske kvinner med slør, svinger seg i urytmisk og politisk korrekt runddans, etter en fiktiv og svært unaturlig likhet.

Det er hva forfatter Mark Scheibert, en halvstudert røver/ snekker/ strebende reklameguru/ storgambler/ låtskriver/ musiker/ kokk/ modell/ bedriftseier/ rundbrenner/ rotløs omreisende/ hengiven kjæreste/ alenefar/ millionær / NAV'er, retter søkelyset mot.

Med base i forutinntatte meninger og egne opplevelser, søker han å skape interesse og engasjement som leder til noe annet enn oppgitthet. Spiller ingen rolle hva. Humor, irritasjon, oppdagelse, fornektelse, forbannelse, gjenkjennelse, ja hva som helst. Bare ikke oppgitthet og likegyldighet.

I denne fascinerende debuten tar han et oppgjør med vår tids mannsroller, feminismen, det kjønnsnøytrale samfunnet og likhetsjaget. Han hevder at de maskene vi bærer, forskjeller i tenkemåter, seksualitet og følelsesliv, har sammenheng med et påtvunget likhetspress i vår vestlige sivilisasjon i moderne tid.

Uten redsel for å provosere gjør han dypdykk i såvel egne livserfaringer som i evolusjonspsykologien, samfunnsvitenskap, sosialpolitikk - og alt som gjør oss til dem vi er. Kvinner som menn.

Mark Scheibert (f. 1961) er født i USA av norsk mor og amerikansk far, og kom til Norge som syv-åring. Bor i dag i Oslo. Røttene til fødelandet er beholdt, og yrkene har vært mange. Kreativitet og nysgjerrighet er to røde tråder i livet. En tredje er alle de kjønnsrelaterte frustrasjonene han mener bunner i at kvinner og menn, på tross av enorme ulikheter, tvinges til likhet.

Til toppen