Med hjerte for strikk (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 128
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202373467
Omtale Med hjerte for strikk

Oppskrifter til 127 unike hjerter

Oppskrifter til 127 unike hjerter
Si det fra hjertet - med hjertet - i hjerteform - i alle former og farger!

Hjerteformen har en spesiell plass hos de fleste av oss. Om man liker de gode og runde eller litt avlange varierer fra person til person. I boka får du oppskrift til to hjerter som er variert i det uendelige, enten det er i mønsterstrikk, med tynne eller tykke pinner, dekorert med perler, glansbilder, broderi for å nevne noe. Her finner du forslag til hjerteputer, hjerter til jul, til smykker, til barn og mye mer.

Du finner forslag på hjerter i mange farger, med eller uten mønster, glattstrikket og med struktur. Hjertene har mange former, humoristiske, kjærlige, lekne, kosete, snudd opp ned, hengt på snor, og festet på krans. De fleste er strikket med garn og noen i også papir og metall. Hjerter er blitt til fugler, pingviner, til smykker, og til fat som kan romme en hel lørdagskveld med snacks.

Lag deg et hjerte med mønster som bare er ditt! Alle hjertene er strikket og kan du ikke strikke, er dette muligheten. I boka finner du et eget kapitel som heter Den lille strikkeskolen.

TIPS!
Alle hjertene i boka er strikket etter samme grunnoppskrift. Du kan strikke det i to forskjellige fasonger: vanlig og langt. Bruk både rundpinner og korte pinner. Tykkelsen på pinner er foreslått ved hvert enkelt hjerte. Hjertene kan brukes med og uten fyll. Et tips er å bruke fyll fra sengeputer - et superrimelig og lett tilgjengelig alternativ. Du kan også fylle hjertet med andre materialer, som for eksempel garnrester (til små hjerter) eller perler.
Bruk restegarn som garn i bomull, ull, syntetiske materialer ... tråder av metal, papir eller plast. Eksperimenter gjerne og prøv deg frem. Pynt gjerne hjertene med det du har i resteskuffen, knapper, silkeblomster, resteperler og bånd.

Til toppen

Om forfatter Bente Presterud

Bente Røvik

Bente Presterud Røvik jobber som frilancedesigner. Hun er fast bidragsyter til ukepressen og til en del av de store garnleverandørene i Norge. Med hjerte for strikk er hennes første bok.

Til toppen