Mennesker i tid 1 (Innbundet)

Verda og Noreg før 1800

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2007
Antall sider: 336
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Nynorsk
ISBN/EAN: 9788202257941
Læreplan: Kunnskapsløftet
Fag: Historie Vg2
Nivå: Vg2
Komponent: Grunnbok
Omtale Mennesker i tid 1

Struktur
Boka behandler verden og Norge i hver sin hoveddel, men hver del følger samme kronologiske og tematiske inndeling. Verden og Norge kan derfor leses parallelt eller hver for seg, alt etter hva slags undervisning det legges opp til. Etter hvert kapittel er det sammendrag, differensierte oppgaver og kilder.

Sammenhengene og det unike ved menneskene
Mennesker i tid 1 åpner historien på flere måter for elevene. Både hovedlinjene i fortiden og det unike ved menneskene og deres handlinger er vektlagt. Historiske personer som elevene lærer å kjenne gjennom stoffet, konkretiserer lange linjer og sammenhenger.

Utsyn mellom epokene og innsyn i fortellingene
Hovedlinjene i europeisk historie har globale utsyn i egne bolker, for eksempel mellom antikken og middelalderen og mellom middelalderen og nytida. Slik får elevene får et komparativt perspektiv på Europas historie

Kilder og metode
Et viktig mål i læreplanen er å gjøre elevene i stand til å bruke kilder og å lese andres framstillinger på en kritisk måte. Boka har en egen del om kilder og metode og mange ulike kildeoppgaver i hvert kapittel.

Hovedforfatter
Hans Jacob Orning er førsteamanuensis i historie ved Høgskolen i Volda. Orning er hovedforfatter og har skrevet verket sammen med fire andre historikere.

Til toppen