Mer Skappelstrikk (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 232
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202487317
Kategori: Gensere og jakker og For nybegynnere
Omtale Mer Skappelstrikk

Mer lekkert fra Dorthe!

Dorthe Skappel er levende opptatt av strikking og strikkedesign, og har stor suksess med egne oppskrifter. Gled deg til deilige, myke plagg som du vil elske!

Skappelstrikk er favorittplaggene fremfor noe annet! Komfortable plagg, varme, myke, stilige -  og enkle å strikke. Myke gensere og jakker som passer perfekt for høstlige dager.
Oppskriftene i denne boka har et større spenn i både stil og vanskelighetsgrad enn i den forrige Skappelstrikk, og det er fortsatt herlig enkle oppskrifter. Alle kan strikke Dorthes gensere og jakker:)
Alle oppskriftene og modellene finnes i tre størrelser - liten, medium og stor – med flotte bilder av plaggene, brukervennlige illustrasjoner for teknikker og tydelig merking av vanskelighetsgrad. Boka er lekkert designet og utstråler varme og ekte strikkeglede. Du finner herlige bilder tatt av fotograf Agnete Brun med Skappelfamilien hjertelig til stede som modeller. Flere av oppskriftene illustreres med akvareller tegnet av Dorthe.


Strikkeeventyret startet med at Dorthe  strikket en genser i romjulen 2011. Døtrene Maria og Marthe adopterte den umiddelbart og omtalte den som sitt favorittplagg på bloggen til Maria og i Costume, Dagbladet etc. Siden den gang har det blitt designet og strikket mange nye plagg med salg av garn og oppskrifter på nettet og i mange av landets garnbutikker.
Dorthe Skappel er en populær programleder kjent fra God Kveld Norge og Gullruten.

"I strikkekurven min finnes det til enhver tid prosjekter som ikke fikk den beste starten. Og det prosjektet som i utgangspunktet var så lovende, sklei helt ut og endte i katastrofe, men hei ... alt kan reddes!
Det er lett å gi opp når man gjør feil og må rekke opp, eller kanskje støter på et problem som virker uløselig. Riktignok krever det disiplin å rekke opp en genser, men garn er så vakkert at det fortjener en sjanse til. Og skulle det butte imot, så ta i bruk alle hjelpemidler. Gode venninner, bestemødre og strikkeglade damer i garnbutikker. Eller hvorfor ikke nyttige tips på YouTube? Det finnes alltid noen som kan hjelpe.

Så her er min oppfordring til alle - IKKE GI OPP! For når det kommer til stykket er det ikke mye som er mer tilfredsstillende enn å ha skapt noe med egne hender
...
Perfekt er ikke alltid det beste. En feil og et hull gjør bare ting sjarmerende og personlige.

Oppskriftene i denne boken er litt mer varierte i vanskelighetsgraden enn i den forrige, men det betyr ikke at det er vanskelig. Det lille symbolet med garnnøster øverst i høyre hjørne er ment å gi dere en pekepinn på vanskelighetsgraden - ett nøste er superlett, to nøster er lett, og tre nøster er lett men krever litt konsentrasjon."

Lykke til!
Dorthe

Til toppen

Utdrag

"Jeg liker det skjeve."

Hver sommer bor jeg i telt. Et herlig 70-talls hustelt som har sett sine bedre dager. Hullete og på grensen til kast, men jeg klarer ikke slippe taket i det. Så jeg reparerer. Resultatet er et telt med lapper i alle regnbuens farger og som hvert år biter sømmene sammen og gir meg uendelig mange glade sommerminner.
Alt som er litt annerledes er morsomt. I strikkekurven min finnes det til enhver tid prosjekter som ikke fikk den beste starten. Og det prosjektet som i utgangspunktet var så lovende, sklei helt ut og endte i katastrofe, men hei ... alt kan reddes!
Det er lett å gi opp når man gjør feil og må rekke opp, eller kanskje støter på et problem som virker uløselig. Riktignok krever det disiplin å rekke opp en genser, men garn er så vakkert at det fortjener en sjanse til. Og skulle det butte imot, så ta i bruk alle hjelpemidler. Gode venninner, bestemødre og strikkeglade damer i garnbutikker. Eller hvorfor ikke nyttige tips på YouTube? Det finnes alltid noen som kan hjelpe.

Så her er min oppfordring til alle - IKKE GI OPP! For når det kommer til stykket er det ikke mye som er mer tilfredsstillende enn å ha skapt noe med egne hender. Min lille filosofi bak det utslitte teltet vårt er denne: Perfekt er ikke alltid det beste. En feil og et hull gjør bare ting sjarmerende og personlig.

Oppskriftene i denne boken er litt mer varierte i vanskelighetsgraden enn i den forrige, men det betyr ikke at det er vanskelig. Det lille symbolet med garnnøster øverst i høyre hjørne er ment å gi dere en pekepinn på vanskelighetsgraden - ett nøste er superlett, to nøster er lett, og tre nøster er lett, men krever litt konsentrasjon.

Lykke til!
Dorthe

Til toppen