Midtens rike av Torbjørn Færøvik (Ebok)
Ebok

Midtens rike (Ebok)

En vandring i Kinas historie

Forfatter:

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2012
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 7.15 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202354558
Omtale Midtens rike

”´Det var en gang et egg,’ sier tehusverten og ler. ’Resten får du vite etterpå.’ Landsbyen ved Guleelva har våknet til rosa motlys. Noen av oss har funnet veien til tehuset, en dunkel hule i en brun, stupbratt åsrygg. I bakgrunnen putrer kjelene, for vi som elsker den livgivende te, får aldri nok av den.”

Slik begynner den kinesiske legenden om Jordens tilblivelse, og slik begynner den prisbelønte forfatteren Torbjørn Færøvik sin mektige fortelling, som tar oss gjennom 4000 år av Kinas historie – fra Longshan-kulturen, som rikets første sivilisasjon 3000–2000 år før Kristus, til Maos maktovertagelse i 1949.
Underveis møter vi konger og keisere i legendariske dynastier som Zhou, Han, Tang og Ming, vi møter fattigfolk og bønder, kvinner med snørte føtter, filosofer og misjonærer, og de revolusjonære kreftene med Mao i spissen.
Som alltid preges teksten av Færøviks adelsmerke som forfatter; med et imponerende kildetilfang og en enestående evne til å formidle sine kunnskaper engasjerer han sine lesere fra første til siste side.

Til toppen

Andre utgaver

Midtens rike
Bokmål Innbundet 2009
Midtens rike
Bokmål Nedlastbar lydbok 2009
Midtens rike
Bokmål Lydbok MP3-CD 2010

Flere bøker av Torbjørn Færøvik: