Mine kamper (Heftet)

biografien om Drillo

Serie: Gyldendal pocket 

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 463
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Serie: Gyldendal pocket
ISBN/EAN: 9788205553996
Omtale Mine kamper
«Glitrende om Drillo.» Endre Ruset, Dagbladet Endelig kommer biografien om Egil «Drillo» Olsens enestående spiller- og trenerkarriere, om oppveksten i et radikalt arbeiderklassemiljø i Fredrikstad og om hvordan han med sine uendelige dribleraid skulle bli en av de mest markante spillerne i sin generasjon.
  
Etter spillerkarrieren ble han fotballforskeren og fagmannen som trente lag i lavere divisjoner, før han litt tilfeldig overtok det norske landslaget som vikartrener i 1990. Han overtok et av de dårligste landslagene i Europa og førte det til to VM-sluttspill og en andreplass på FIFA-rankingen. Han vant kamper mot de beste lagene i verden, men måtte likevel stadig ta omkamper om egen fotballfilosofi. Dette er en bok om Egils kamper. På og utenfor banen.
  
Fortellingen om Egil «Drillo» Olsen er også en historie om Norge, om utviklingen fra Samholds-Norge til Olje-Norge, fra amatørfotball til storkapitalisme. Det er et portrett av en mann som har forandret seg mindre enn omgivelsene. En mann som alltid har hatt pælene godt plantet i jorda, mer bekymret for markedsliberalismens frammarsj i Europa enn Rune Bratseths skadde kne.  «Glitrende om Drillo.»
Endre Ruset, Dagbladet     «... skrevet i god Drillo-ånd: Rett frem og til saken.»
Sindre Hovdenakk, VG    «... en solid biografi om et paradoksalt menneske med unik bakkekontakt.»
Tom Egil Hverven, Klassekampen

Til toppen

Andre utgaver

Mine kamper
Bokmål Innbundet 2020
Mine kamper
Bokmål Ebok 2020
Mine kamper
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021
Bøker i serien