Minnebok 1956-1966 (Innbundet)

Forfatter:

og

Hans Marius Stormoen (Oversetter)

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2005
Antall sider: 64
Spilletid: 0:45
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Bob Dylan Scrapbook
Oversatt av: Stormoen, Hans Marius
ISBN/EAN: 9788249606559
Omtale Minnebok 1956-1966

Håndskrevne sangtekster, plakater og unike fotografier. PLUSS: En 45 minutters CD med Dylan-intervjuer.

For alle som virkelig er interessert i musikk, er BOB DYLAN Minnebok 1956 - 1966 en skattkiste. Boka gir en dypere innsikt i de begivenhetsrike årene som formet Bob Dylan som sanger og låtskriver.

Her finner du intervjuer, arkivfotografier, kopier av Dylans håndskrevne sangtekster og andre memorabilia, samlet inn fra hele verden. Bare dette gjør boka til et stykke rock and roll-historie. Denne minneboken dekker en viktig periode i den berømte poetens og låtskriverens liv: Hans ankomst til New York i 1961 og hans vei til å bli en av sin tids mest betydningsfulle stemmer med sanger som "Blowin' in the Wind" og "Like A Rolling Stone".

CDen som følger med boka, inneholder intervjuer som viser hvordan han skapte sin egen historie, fra Dylans første opptreden i Oscars Brands program Folk Song Festival til intervjuer han gjorde i forbindelse med filmen "No Direction Home" av Martin Scorsese.

Til toppen

Flere bøker av Bob Dylan og Robert Santelli:

Om forfatter Bob Dylan

Bob Dylan
ble født i 1941 som Robert Allen Zimmerman, men skiftet navn i 1962. Han slo gjennom i 1962 som visesanger, inspirert av bl.a. Woody Guthrie. Han satset på politisk engasjerte viser som Blowin' in the Wind, Masters of War og The Times They Are A-Changin'. Dylan fikk betydning for den gryende bevisstgjøringen hos amerikansk og vesteuropeisk ungdom. Albumene Highway 61 Revisited (1965, med bl.a. klassikeren Like a Rolling Stone) og Blonde On Blonde (1966) fikk enorm betydning for rockmusikkens videre utvikling, ikke minst gjennom tekstene, som snudde opp ned på alle begreper om hva rocktekster kunne dreie seg om.

Etter en motorsykkelulykke i 1966 levde Dylan tilbaketrukket i nærmere to år, og kom så tilbake med en enklere, sterkt country-preget stil. Han avslo å delta ved Woodstock-festivalen i 1969, men stilte opp ved festivalen på Isle of Wight samme år. I 1972 medvirket han i Sam Peckinpahs film Pat Garrett and Billy the Kid, som han også skrev musikk til (bl.a. Knockin' on Heaven's Door), og under en USA-turné i 1975-76 laget han maratonfilmen Renaldo and Clara, som fikk en høyst blandet mottakelse. Mot slutten av 1970-årene fikk tekstene hans et kristent, forkynnende preg, og han ble ofte pepet ut av et konsertpublikum som forgjeves ventet på de gamle, kjente sangene.

Albumene i 1980-årene varierte sterkt både i innhold og kvalitet. Dylan turnerte med Tom Petty and The Heartbreakers og med The Grateful Dead i 1986-87, og deretter slo han seg sammen med Petty, George Harrison, Roy Orbison og Jeff Lynne i «fritidsgruppen» The Traveling Wilburys, som gav ut to kritikerroste album, Volume One (1988) og Volume Three (1990). Han medvirket ved festivalen på Kalvøya utenfor Oslo både i 1990 og 1991, og senere har han opptrådt i Norge en rekke ganger under sine stadige turneer. På to album i 1992 og 1993 søkte han tilbake til røttene i akustisk blues og gamle folkesanger, før han i 1997 utgav albumet Time Out of Mind med eget, nyskrevet materiale. Det ble en stor suksess både kunstnerisk og kommersielt, og ble bl.a. belønnet med tre Grammy-priser. I 2000 ble Dylan tildelt The Polar Music Prize, som deles ut av Kungliga Musikaliska Akademien i Sverige, og året etter vant han en Oscar-pris for sangen Things Have Changed, skrevet til filmen Wonder Boys. Senere på året kom albumet Love and Theft, som høstet ovasjoner blant kritikerne. Og i 2003 spilte han hovedrollen i filmen Masked and Anonymous, der musikken bestod av en rekke av sangene hans, fremført dels av ham selv, dels av andre.
(KILDE: Store Norske Leksikon).

Mer info:

http://www.bobdylan.com
Bob Dylans egen hjemmeside - blant annet med hundrevis av lydspor.

http://www.expectingrain.com
Norske Karl Erik Andersen har siden 1994 vært ledende i verden når det gjelder Dylan på nett. En hjemmeside med meget høy status blant dylanister.

http://my.execpc.com/~billp61/boblink.html
Her har du alt - også konsertprogrammet.

http://www.Bobdylan.nu
Norsk hjemmeside redigert av Øyvind Brunvoll. Mye godt stoff og bilder.

Til toppen