Mitt liv som tegning (Heftet)

Forfatter:

Lars Fiske (Illustratør)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 109
Illustratør: Fiske, Lars
Forlag: No Comprendo Press
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788282550895
Omtale Mitt liv som tegning
27 skissebøker Lars Fiske førte mellom 1987-2009 er navet og fokuspunktet denne selvbiografiske tegneserieboken sirkler rundt. Vi følger Fiske i hans første kunstneriske krise i Bærum/Oslo, da han oppgir sin tidlige karriere som tegneserieskaper og deretter innleder kunststudier i Stockholm og Los Angeles 1988-1992. I Stockholm treffer han sin livspartner Anna, stifter familie og vender etter studiene tilbake til tegneseriene, og også etter noen år tilbake til Oslo, der han debuterer med sitt første tegneseriealbum i 1997.

De to ulike tegnenivåene, den spontane skissen av helt dagligdagse hendelser og det mer gjennomarbeidede tegneserieuttrykket, står i dialog med hverandre og belyser refleksjonene Fiske gjorde seg underveis både tegnefaglig og eksistensielt. Slik blir dette en bok om det å uttrykke seg gjennom tegning, tegning som dokumentasjonsmetode og som visuell hukommelse.

Lars Fiske (f. 1966) har utgitt en rekke tegneseriebøker, og er oversatt til engelsk, tysk, svensk, slovensk, nederlandsk og russisk.

«Å gi kaffikoppen venger ... Det er eit friskt tilskot til den norske teikneserien ... fortel om ein av dei viktigaste skaparane i landet sin veg inn i mediet. ... mest fascinerer boka med sitt konstituerande, stilistiske og fortellermessige grep, nemleg det å innlemme innhaldet frå eigne skissebøker i framstillinga, for her er gevinsten stor for lesarar som likar å dvele ved enkeltoppslag og boksider, og dei estetisk-filosofiske djupene dei kan romme.»

Øyvind Vågnes, Klassekampen

"Selv om "Mitt liv som tegning" skildrer mange av de viktigste hendelsene i Fiskes liv over de litt over tjue årene han skisserer i skissebøkene, er det hans kunstneriske utvikling som står i sentrum. ... Det er en fryd for enhver estetiker å bevege seg fra side til side gjennom boka. ... Boka handler ikke om mannen Lars Fiske, men om serieskaperen. Det er ikke en bok om en mann i midtlivskrise som ser tilbake på et levd liv. Det er en bok om en kunstner og hvordan han fant sitt uttrykk." Una Gjerde, Empirix

Til toppen