Mitt Romania (Heftet)

på sporet av et ukjent folk

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 190
Forlag: Partner forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788284020129
Omtale Mitt Romania
Gåten Ruda
Mitt liv har vært en spennende reise helt fra dagen jeg som ettåring kjempet min kamp for livet i mitt barndoms rike Lofoten. Utfartstrangen, kombinert med et ønske om å bringe håp til mennesker i nød, førte meg til misjonskurs i USA. Her fikk jeg det gåtefulle ordet ruda, og kallet til det da lukkede kommunistlandet Romania.

Min første reise til Romania skjedde fire måneder før revolusjonen i 1989. Jeg tapte mitt hjerte både til folket og landet, og ikke minst da ordet ruda førte meg til den ukjente minoritetsgruppen rudari - på den tiden de fattigste av de fattige. «Du er en av oss», fikk jeg høre. Boka er skrevet i kjærlighet og hyllest til dette «glemte og bortgjemte» folket. Gjennom årene har jeg sett denne folkegruppen, plassert nederst på den sosiale rangstigen, reise seg. Kommentaren fra borgemesteren i Mân.stirea beskriver det hele, da han hørte hvorfor jeg var kommet dit: «Når de, rudari, blir løftet opp blir hele kommunen løftet opp.»

Anbefalinger
Med en varm innlevelse og fasinerende detaljrikdom, tar forfatteren oss med på leting etter et glemt og bortgjemt folk. Møtet med menneskene skildres gjennom våkne øyne, og et hjerte som lik Mesteren ønsket å «gå rundt og gjøre vel». Boka er viktig for alle som påstår seg å ha et hjerte.
Willy Ludvigsen, daglig leder i MAF Norge

Til toppen