Morsomme masker (Innbundet)

Strikk og hekle til hele huset

Forfatter:

og

Denise Samson (Oversetter)

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 128
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Oversatt av: Samson, Denise
ISBN/EAN: 9788202451509
Omtale Morsomme masker

Masker med humor, nytte og glede!

Nyttige bruksting til alle rommene i huset.

Her er boken for deg som elsker å hekle og strikke, og som trenger ideer til å bruke opp restegarn. Boken er full av småprosjekter som har humor, gir glede og ikke minst: nytteverdi! Du finner over 40 prosjekter som nåleputer formet som pinnsvin, strikket aviskurv, trekk til penneholdere, kluter og håndklær i lin, heklede lyslykter, smarte hekleknotter til kommoden, flere varianter av puter og mye annet smart du trenger i huset. Hva med morsomme eggvarmere, knaggrekke med dyrehode eller et deilig heklet slumreteppe? Felles for alle ideene er at de er morsomme å lage og gjør hjemmet ditt til et hyggeligere sted å være. Hva venter du på?

Mange av prosjektene i boken er små og krever lite garn. Da kan du få brukt opp restegarnet du sikkert har liggende. Andre prosjekter krever litt mer garn.
Boken har en inndeling av prosjektene som følger alle rommene i huset, og til hvert rom finner du ulike typer arbeider, alt fra praktiske bruksting til noe som bare er en fryd for øyet.
Nyttige teknikkforklaringer og forkortelse til strikke- og hekleteknikker.

Over 40 prosjekter til glede og nytte i entreen, til kjøkkenet, til stuen, til soverommet, til barnerommet, til badet, til arbeidsrommet - og til deg selv og familie og venner!

Til toppen

Flere bøker av Helene S Lundberg og Ann Boel Margareta Nilsson:

Utdrag

Bruk opp restegarnet!

"Vi er to strikke- og hekleglade damer som gjerne deler våre ideer med andre. Å skape noe med form og farge er utrolig morsomt, og på kjøpet får du noen timers avkobling."

Tenk på den deilige følelsen du får når håndarbeidet er gjort ferdig - og ikke minst fordi du har laget det selv. Kanskje er det noen i omgangskretsen din som ikke er like flink med håndarbeid som du er, og i denne boken finner du mange små prosjekter som egner seg fint til gå-bort-presanger. Det er ingenting som blir mer verdsatt av mottakeren enn noe du har laget selv.

Er du som oss, setter du gjerne i gang med flere prosjekter samtidig - og synes det er helt naturlig. For den ene dagen har du kanskje lyst til å strikke, mens neste dag er det hekling som frister mest. Mange av prosjektene i boken er små og krever lite garn. Da kan du få brukt opp litt av restegarnet du sikkert har liggende, mens noen prosjekter er litt større og krever at du kjøper inn nytt garn. Prosjektene har forskjellige vanskelighetsgrader. Noen av dem er så enkle at du klarer det selv om du nesten aldri har strikket eller heklet før, mens andre prosjekter krever at du er erfaren med strikkepinner og heklenål.

Boken har en inndeling som følger alle rommene i huset, og til hvert rom finner du ulike typer arbeider, alt fra praktiske bruksting til noe som bare er en fryd for øyet. Alt behøver jo ikke være like praktisk. Et morsomt blikkfang kan piffe opp et ellers kjedelig rom. Bare ved å skifte ut noen farger kan rommet få et helt nytt utseende. Velg de fargene som du er mest glad i og som passer best hjemme hos deg.

Du kan bruke mønstrene og oppskriftene som ren inspirasjon, eller du kan følge dem til punkt og prikke. Vi håper du får noen hyggelige stunder mens du lager prosjektene, og at du nyter synet av dine små kunstverk når de er ferdige.

Lykke til med dine nye strikke- og hekleprosjekter!
Boel & Helene

Til toppen