Mosjøen (Innbundet)

en minnebok

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 160
Forlag: Kolofon
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788230023013
Omtale Mosjøen
Randi Baadstø er født og oppvokst på Torget/Sjøgata i Mosjøen. Der drev hennes mor damekonfeksjon i førti år til 1978. Våren 1969 åpnet Randi Baadstø motebutikker Baadstøbrygga. Det var den første brygga som ble restaurert og tatt i bruk. Året etter, i januar 1970 ble kommunens nye planer for Sjøgata lagt frem. Hus og brygger skulle bort til fordel for parkeringsplasser. Dette startet kampen for bevaringen av Sjøgata. I januar året etter kom noen entusiaster fra Oslo og kjøpte den dårligste av alle bryggene, Lydiabrygga, for å vise at også den kunne tas i bruk. I dag er Sjøgata i Mosjøen et begrep og noe som byen stolt viser frem.

I 1978 flyttet Randi Baadstø til Oslo. Hun utdannet seg til Osloguide og studerte ved universitetet. Fast arbeidsplass ble NRK på Marienlyst i nesten tredve år.

Fremdeles har Randi sterke bånd til Mosjøen og må nordover hver sommer og helst flere ganger i året. Hun har skrevet en slags minnebok om sin barndoms by. Hvordan det var å vokse opp på 1950 tallet og hvordan byen fremstår i dag.

Til toppen