Mrs. Dalloway (Innbundet)

Forfatter:

Merete Alfsen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 280
Forlag: Pax
Språk: Bokmål
Originaltittel: Mrs. Dalloway
Oversatt av: Alfsen, Merete
ISBN/EAN: 9788253039251
Omtale Mrs. Dalloway
En av våre største moderne klassikere i strålende ny norsk oversettelse

Tidlig en junimorgen går Clarissa Dalloway ut for å kjøpe blomster. Om kvelden skal hun holde fest. Huset skal fylles med fremtredende gjester. Selv er Clarissa nå i femtiårene, en sjarmerende og perfekt vertinne, og lykkelig gift. Likevel går tankene hennes denne dagen stadig til ungdomskjæresten Peter Walsh, som nå er ventet tilbake til London etter mange år.

"Mrs. Dalloway" foregår i løpet av et enkelt døgn i London på 1920-tallet, en by som fortsatt er sterkt preget av hendelsene fra første verdenskrig. Gjennom sin spesielle stream of consciousness-teknikk lar Woolf romanens ulike karakterer komme til orde gjennom å skildre deres indre tanker og monologer. På denne måten kommer de forskjellige personenes liv til å krysse hverandre på de mest uventede vis. Det blir et innholdsrikt døgn der personlige minner og refleksjoner om livet får stort spillerom.

"Mrs. Dalloway" er et av modernismens største og mest elskede hovedverk, og kommer nå på norsk i ny utgave ved Merete Alfsen, som med dette har oversatt sin åttende bok av Virginia Woolf til norsk, til glede for både nye og gamle lesere.

Etterord av Inger Merete Hobbelstad

Til toppen

Andre utgaver

Mrs Dalloway
Engelsk Heftet 2016
Mrs. Dalloway
Bokmål Ebok 2011
Mrs. Dalloway
Bokmål Ebok 2017
Mrs. Dalloway
Bokmål Heftet 2018
Mrs. Dalloway
Bokmål Nedlastbar lydbok 2018