Myk og fargerik filting i ull (Innbundet)

Forfatter:

Velkommen inn i en verden av myke lange ullfibre! Her skal du lære å lage smarte bruksting, stilig interiør og lekre klær.

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 160
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202534738
Kategori: Klær , Broderi og Hjem og interiør
Omtale Myk og fargerik filting i ull

Form i ull - her lærer du alt

Velkommen inn i en verden av myke, lange ullfibre! Her skal du lære å lage smarte bruksting, stilig interiør og lekre klær. Filting og toving har utrolig mange bruksområder. Og her finner du små og raske prosjekter, som bordskånere, boksholder og slippers, og litt mer avanserte prosjekter som kule hatter, herlige kattehuler og silkeskjerf til både pynt og varme. Designer og filtmaker Tone Tvedt i Ullform geleider oss trygt gjennom boka med gode forklaringer og mange flotte bilder.

Myk og fargerik filting i ull gir deg en god innføring i materialer og utstyr som kardet ullflak, pelsull, nålefilt og ulltops. På utstyrssidene 6 og 7 i medlemsbladet  finner du materialpakker som Tone har satt sammen. Videre i boka lærer du om ulike typer silke -  silkechiffon, silkepongee og silketwist for å nevne noen. Tone deler dessuten en god oversikt over utstyr du kan trenge, og det er nok mye du allerede har hjemme fra før, for eksempel såpe, dynkeflaske og kjevle. Selvsagt vil du trenge filtenåler og filtematte, det finner du på utstyrssiden.

Når ull og annet utstyr er på plass, kan du ta frem boka og la deg geleide trygt og grundig med Tones gode beskrivelse av teknikker med mange forklarende bilder. Du får innføring i blant annet legging av ull, deling av ulltop, hvordan beregne og lage egne mønstermaler og forstørre mønster, stiving, deling av silkehankies og dessuten hvordan du finner krympefaktoren.

Du finner en oversiktlig forhandlerliste bakerst i boken.

 

Dette får du oppskrift på:

bordskåner

boksholder

pledd

puter

bordløper

bordremser

grytekluter

kuvertbrikke

glassholdere

lampeskjerm

pute

ballongskjerm

clutch/iPad-veske

mobil-lomme

brikkettboks

vase

lysglass

pannebånd

silkeskjerf

pulsvarmere

skjerf

hals

hatt

slippers

sitteunderlag

kattehule

fuglemater

poncho

juletrær

skjeggnisse

engel

musematte

roser

nøkkelring

 

Til toppen