Nå må vi tåle alt (Heftet)

Serie: Gyldendal pocket 2

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 571
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Serie: Gyldendal pocket
Serienummer: 2
ISBN/EAN: 9788205565548
Omtale Nå må vi tåle alt
«Kolloen har skrevet ei bok som gjør både historien og verden litt mer forståelig.» Marius Wulfsberg, Dagbladet I Ingar Sletten Kolloens storverk Under krigen møter vi menn, kvinner og barn fra hele landet og i alle lag av folket. I dette andre bindet skildres mennesker og hendelser i årene 1941–1943.

Boken åpner med at Heinrich Himmler kommer til Norge for å sørge for at Gestapo strammer grepet. Herfra følger vi tyske og norske nazisters skrekkregime, med splitt-og-hersk-strategier og nådeløs jakt på enhver som ikke underordner seg. Foreldre og lærere prøver å hindre at barna oppfostres som nazister. Andre grupper danner holdningsfront mot NS-styret. Samtidig trappes undergrunnskrigen mot tyskerne opp gjennom spionasje, våpensmugling og sabotasjeaksjoner. Men de fleste nordmenn har nok med å klare seg gjennom en stadig striere hverdag der familier splittes og frykten råder. Flere og flere tvinges til å ta krevende valg.

Kolloen forteller om Quisling-regimet og eksilregjeringen. Vi blir kjent med motstandsfolk, NS-medlemmer og de som går i Gestapos tjeneste og blir angivere og infiltratører. Boken tar oss inn i torturrom og fengsler og inn i folks hverdagsliv. Og vi opplever hvordan nettet snøres tettere og tettere rundt de norske jødene.

Til toppen

Andre utgaver

Nå må vi tåle alt
Bokmål Innbundet 2021
Nå må vi tåle alt
Bokmål Ebok 2021
Nå må vi tåle alt
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021
Bøker i serien