Når pust blir til luft (Innbundet)

Forfatter:

Tiril Broch Aakre (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 235
Forlag: Forlaget Press
Språk: Bokmål
Originaltittel: When breath becomes air
Oversatt av: Aakre, Tiril Broch
ISBN/EAN: 9788232800902
Omtale Når pust blir til luft

Ansikt til ansikt med døden

Paul Kalanithi hadde akkurat avsluttet spesialutdannelsen som hjernekirurg da han fikk diagnosen uhelbredelig lungekreft.

Fra å være den som behandlet dødssyke, ble han over natten selv pasient og henvist til en kamp for sitt eget liv. Som han til slutt tapte. Paul Kalanithi døde mens han fortsatt skrev på denne boken. Men han rakk å reflektere dypt og klokt gjennom mange boksider, over sin egen situasjon, over forholdet mellom lege og pasient og ikke minst og over essensielle spørsmål som: Hva gjør livet verdt å leve når man står ansikt til ansikt med sin egen død? Hva gjør du når framtiden opphører og alle ambisjoner i livet må tenkes på nytt? Hva innebærer det å bli far, å sette et liv til verden, vel vitende om at ens eget liv snart er over? 

Når pust blir til luft er en bok man vanskelig glemmer. Forfatteren ordlegger seg svært godt og personlig og formidler på gripende vis sine innerste tanker og følelser. Vi kjenner det i mellomgulvet, at det er tøft å være 36 år og i startgropa for en strålende medisinsk karriere og ha utsikter til et lykkelig familieliv – og måtte godta det skjebnen tildeler. Vi kjenner også hvor ubegripelig ironisk det er å være pasient på sitt eget sykehus og til tider vite mer om sin egen situasjon enn mange av legene.

Boken lå på den amerikanske bestselgerlisten i ukevis.

«En følelsesmessig berikende investering. […] Inspirerende bok til tross for det mørke bakteppet.» The Washington Post 

«Ikke mulig å bli ferdig med etter endt lesning.» The New York Times 

«Burde være obligatorisk for alle som utdanner seg til lege.» The Sunday Times

Til toppen

Andre utgaver

When breath becomes air
Engelsk Heftet 2017
Når pust blir til luft
Bokmål Ebok 2016