Norges bunader og samiske folkedrakter (Innbundet)

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 320
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202392741
Kategori: Kulturhistorie
Omtale Norges bunader og samiske folkedrakter

Norges bunader og samiske folkedrakter

Våre bunader og folkedrakter er levende norsk kulturhistorie og føyer seg inn i en lang tradisjon for vakkert og særpreget kunsthåndverk. Draktskikken er ikke forvist til museene, men holdes i hevd landet over, og fanger stadig bredere interesse. Ikke bare velger stadig flere å anskaffe bunad, men bunader skifter også karakter. Blant annet har forskning omkring gammelt draktmateriale ført til endringer av tidligere drakter og lansering av rekonstruksjoner.

Denne boka ønsker å gi et bilde av vår egen tids drakttradisjoner. Nærmere 200 bunader og samiske drakter presenteres i tekst og bilder. Bakgrunnshistorien for hver enkelt bunad blir skissert, og de enkelte draktdelene beskrives. Dessuten vises bryllupsdrakter fra hele landet og nærbilder av bunadsdetaljer. Bak i boka finnes en utførlig kildefortegnelse.

Forfatteren Heidi Fossnes, Art Director, designer og redaktør for Magasinet BUNAD, har i en årrekke beskjeftiget seg med bunader, og har under arbeidet med denne boka alliert seg med bunadskyndige mennesker over hele landet. Alle draktene er fotografert spesielt for boken av CF-Wesenberg.

Til toppen