Norges bunader og samiske folkedrakter (Innbundet)

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2012
Antall sider: 320
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202392741
Kategori: Bunad og tradisjon
Omtale Norges bunader og samiske folkedrakter

Norges bunader og samiske folkedrakter

Bunad er noe av det mest trendy du kan gå med. Om du har lånt, kjøpt eller arvet en bunad eller folkedrakt fra Norge, få antrekk sier så mye om hvem du er og hva du kommer fra. Eller kanskje ikke? Bunad og folkedrakt er uansett et lite stykke Norges-historie, og de forteller på sitt vis om en tid og et sted. Boka er full av flotte bilder og gode informative tekster om Norges nasjonalplagg. En skattekiste full av tradisjoner.

Våre bunader og folkedrakter er levende norsk kulturhistorie og føyer seg inn i en lang tradisjon for vakkert og særpreget kunsthåndverk. Draktskikken er ikke forvist til museene, men holdes i hevd landet over, og fanger stadig bredere interesse. Ikke bare velger stadig flere å anskaffe bunad, men bunader skifter også karakter. Blant annet har forskning omkring gammelt draktmateriale ført til endringer av tidligere drakter og lansering av rekonstruksjoner.

Denne boka ønsker å gi et bilde av vår egen tids drakttradisjoner. Nærmere 200 bunader og samiske drakter presenteres i tekst og bilder. Bakgrunnshistorien for hver enkelt bunad blir skissert, og de enkelte draktdelene beskrives. Dessuten vises bryllupsdrakter fra hele landet og nærbilder av bunadsdetaljer. Bak i boka finnes en utførlig kildefortegnelse.

Forfatteren Heidi Fossnes, Art Director, designer og redaktør for Magasinet BUNAD, har i en årrekke beskjeftiget seg med bunader, og har under arbeidet med denne boka alliert seg med bunadskyndige mennesker over hele landet. Alle draktene er fotografert spesielt for boken av CF-Wesenberg.

Til toppen

Du vil kanskje også like