Norges historie (Innbundet)

bind 2

Serie: Norges historie. Komplett bind I-VII 2

Forfatter:

og

Åslaug Ommundsen (Oversetter) Tom Holland (Oversetter) Carolinne White (Oversetter) Bård Eskeland (Oversetter) Stein Jarving (Oversetter) Aslak Taksdal (Oversetter) Bård Titlestad (Oversetter) Ingvald Aarstein (Oversetter)

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2008
Antall sider: 548
Forlag: Eide forlag
Språk: Bokmål
Oversatt av: Ommundsen, Åslaug , Holland, Tom , White, Carolinne , Eskeland, Bård , Jarving, Stein , Taksdal, Aslak , Titlestad, Bård og Aarstein, Ingvald
Serie:
Serienummer: 2
ISBN/EAN: 9788251407175
Omtale Norges historie
I 1711 ga Tormod Torfæus ut den aller første norgeshistorien. Verket var skrevet på tidens lærde språk, latin, og kommer nå for første gang på norsk. Det er en litterær skattkiste som åpnes for første gang på nesten tre hundre år! I bind 2 skildrer Torfæus Harald Hårfagres ættebakgrunn på fars- og morssiden med vekt på faren, Halvdan Svarte og den unge kong Haralds forsøk på å samle Norge til et rike fram til og med de første norske bosetterne på Island. Han vier også stor plass til Gange-Rolv fra Møre og forteller om den dramatiske konflikten mellom kong Harald og Torolv Kveldulvsson i Hålogaland. Denne boka gir en unik sammenstilling av sagamaterialet omkring Harald Hårfagre. Vi får også en rekke fascinerende glimt inn i våre nabolands historie og hører om Danmarks innflytelse i Norges tidlige historie. Tormod Torfæus (1636-1719) ble født på Island, tok sin utdanning ved Universitetet i København og tilbrakte mesteparten av livet på Karmøy i Norge. I sin samtid og lenge etterpå var han betraktet som en stor autoritet, også utenfor Skandinavia. I dag leser vi hans verk med nye øyne, og mange av teoriene er forlatt. Men hans levende fremstilling og åpne forskersinn åpner veien inn til en del av norsk historie og mytologi som til nå har vært utilgjengelig for de fleste.

Til toppen

Flere bøker av Torgrim Titlestad og Tormod Torfæus:

Bøker i serien