Norsk sølv -- Østlandet - Agder - Rogaland (Innbundet)

Gullsmeder gjennom 600 år

Forfatter:

og

Kjell Brustad (Illustratør) Ruth Waaler (Oversetter)

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2003
Antall sider: 496
Illustratør: Brustad, Kjell
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
Oversatt av: Waaler, Ruth
ISBN/EAN: 9788249602339
Omtale Norsk sølv -- Østlandet - Agder - Rogaland

Norges gullsmedkunst, fra middelalderen til 1870. 4000 stempler og 1200 illustrasjoner!

Dette er det første bokverket som med sine 2 store bind dekker Norges gullsmedkunst, fra middelalderen til 1870. Med 4000 stempler og 1200 illustrasjoner blir bøkene et standardverk, ikke bare om et av våre viktigste håndverk i hevd ned gjennom århundrene, men i tid og omfang som et kulturhistorisk manifest uten sidestykke.

Bind I: Gullsmedhåndverk på Østlandet, Agder og Rogaland.

Bind II: Gullsmedhåndverk fra Bergen med Vestlandet, Trondheim og det Nordenfjeldske.

Arbeidet med verket baserer seg på forskning gjennom de siste 50 årene, men også på nyregistreringer foretatt i forkant av denne utgivelsen, og ikke minst en banebrytende, digitalt basert fotografering som viser gjenstandsmengden i en kvalitet som ingen tidligere har sett. En stor del av landets arvesølv befinner seg i private samlinger, og kan således kun oppleves gjennom foto og publisering.
Bokverket presenterer den samlede viten om gammelt norsk sølv, og mens flere land for lengst har publisert sine sølvskatter, skjer dette for første gang samlet i Norge.

Jorunn Fossberg er cand. philol. og mag. i kunsthistorie, og har lenge vært knyttet til Norsk Folkemuseum i Oslo. Har tidligere utgitt Draktsølv (1991), Norske sølvskjeer (1974), Norske sølvstempler (1994) og Arvesølvet i 1997.

Sigrid Wegge Tandberg er kunsthistoriker.

Til toppen

Flere bøker av Jorunn Fossberg og Sigrid Wegge Tandberg: