Nostalgisk søm (Innbundet)

moderne & tidløst for hele familien

Forfatter:

og

I hovedboka denne gang finner du oppskrifter på fine og funksjonelle plagg og tilbehør du vil ha god bruk for. Du får oppskrifter i mange ulike stoffkvaliteter, ofte i bomull eller jersey. Her er det noe for alle! Oppskrifter for dame i størrelser fra XS til XL, og noen av plaggene i 2XL og 3XL. For barn stort sett fra 6 mnd til 14 år og til herre fra S til XL, men noen opp til 2XL og 3 XL.

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 151
Forlag: Embla
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788283820065
Kategori: Søm
Omtale Nostalgisk søm

Sy selv til hele familien


Gode basisplagg som passer og fungerer i travle dager på alle slags kropper! Kjoler i flere varianter til barn og voksen. Seleskjørtet du kan bruke til alt. Bukser og bluser, tunika og tights. I hovedboka denne gang finner du oppskrifter på fine og funksjonelle plagg og tilbehør du vil ha god bruk for. Du får oppskrifter i mange ulike stoffkvaliteter, ofte i bomull eller jersey. Her er det noe for alle!

Dette er en fyldig sybok spekket med 45 mønstre til barn, ungdom, dame og herre. Mønsterark i full størrelse følger med. Du vil finne oppskrift på både hverdags- og festplagg, og dessuten tilbehør som forklær og en hendig kaketine. Oppskriftene er for både stretchstoffer som jersey og faste bomullsstoffer.

Plaggene er inspirert av praktiske klær fra egen barndom og tidløse klassikere. Gode basisplagg som T-skjorter, kjoler, skjørt og tights finner du, og dessuten en veldig fin snekkerbukse. Med bruk av stoffer du enkelt finner i sybutikker og på internett, har Anna og Toril laget en innholdsrik bok som passer for både nybegynnere og mer erfarne syere. Alle har vi noe å strekke oss etter, bruk boka til å lære noe nytt! 

Oppskrifter for dame i størrelser fra XS til XL, og noen av plaggene i 2XL og 3XL. For barn stort sett fra 6 mnd til 14 år og til herre fra S til XL, men noen opp til 2XL og 3 XL.

Til toppen

Om forfatter Anna Solum

Anna Solum har sydd i over 50 år, og sygleden er like stor den dag i dag. I sin egen systue har hun tryllet frem alt fra brudekjoler til bunader, soveposer i saueskinn og spesialtilpassede antrekk til kunder til de mykeste barneklær. Utdanning har hun i søm og tekstilforming, utallige kurs som modellering og quilting. Under Rennebumartnan 2016 vant hun «det KULE symesterskapet». 

Datteren til Anna, Toril Svarva, begynte også å sy tidlig. Når mor ikke var hjemme, lurte hun seg inn på syrommet for å trylle frem kreasjoner til dukkene sine. Symaskinen ble satt vekk i mange år, helt til hun fikk barn selv. Da ble syinga et etterlengtet pusterom og kilde til avslapning og ro. Ikke rart det, når hun har sovnet til duren av symaskinen på den andre siden av veggen hver kveld i 18 år. Nå er fokuset på gode og lekne plagg til barna og seg selv.

Til toppen

Utdrag

En VILL idè, det var begynnelsen! I 2015 etablerte vi Mimja, vårt lille kreative univers, med ønske om å spre gleden ved å sy og skape noe eget. Vi merket en økende interesse for søm, men flere syntes det var vanskelig å komme i gang - og ikke minst tråkke på pedalen. Derfor begynte vi å holde sykurs for nybegynnere med egendesignede mønstre. Det begynte med barselgruppa til Toril, og det har blitt utrolig mange sykurs etter det. Alle fylt med entusiastiske folk som virkelig får kjenne på mestringsfølelsen. Det motiverer oss!

 

Vi er kanskje litt bonderomantiske og ikke minst  glad i naturen, det er derfor klærne har fått slike navn. Navnene kom av seg selv, og flere av dem heter noe vi finner i åkeren, på fjellet eller i veikanten. Kjente og kjære planter fra norsk flora. Begge to liker enkle plagg, gjerne inspirert av det nostalgiske; ønsker du mer pynt så er det enkelt å legge det til etter eget ønske. Et mønster vurderer vi kun som et utgangspunkt, et sted å starte skaperprosessen. Tilføyinger og valg du tar underveis gjør det til ditt eget. Legg til lommer, blonder, eller kutt av ene beinet midt på leggen. Bare prøv, ingen ser resultatet før du velger å vise det fram uansett. Men tør du å vise oss dine plagg, så gleder vi oss veldig til å se hva du skaper!

 

Anna og Torild

Til toppen