Ny helsepolitikk (Innbundet)

det finnes løsninger

Forfatter:

og

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 305
Forlag: Dreyers forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788282651523
Omtale Ny helsepolitikk
Stadig flere erfarer at dagens helsepolitikk har ført til økt byråkrati, overdrevent økonomifokus og en økende følelse av hjelpeløshet hos både helsepersonell og pasienter.

Dette er bakgrunnen for etableringen av foreningen Helsetjenesteaksjonen. Men mange blir svar skyldig hvis de blir spurt om hvordan helsetjenesten kunne vært organisert mer hensiktsmessig. Sektoren oppleves som komplisert, og det er trolig også grunnen til at politikere fra alle partier viker unna, og ikke våger å ta de viktige helsepolitiske beslutningene, men overlater det til byråkratiet og konsulentselskapene.

I denne boken viser 25 eksperter fra helsefag, juss, økonomi, samfunnsfag og forvaltning at det finnes alternativer. De analyserer tendensene og drivkreftene i dagens helsepolitikk, og munner ut i helt konkrete forslag til endringer som politikerne kunne ha vedtatt i dag - hvis de hadde villet - og som i så fall ville ført helsetjenesten på en riktigere kurs. Forslagene er konkrete og kontroversielle, og vil derfor bidra til å starte en viktig debatt. Boken utgis i samarbeid med Helsetjenesteaksjonen.

Til toppen

Andre utgaver

Ny helsepolitikk
Flerspråklig, Bokmål/Dansk Heftet 2019

Flere bøker av Torgeir Bruun Wyller og Heidi Haukelien: