Nysgjerrigper (Innbundet)

Forfatter:

Frank Lie (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 288
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Rubbernecker
Oversatt av: Lie, Frank
ISBN/EAN: 9788202414689
Omtale Nysgjerrigper

Grusomt, hjerteskjærende og totalt oppslukende

«De døde kan ikke snakke til oss,» hadde Professor Madoc sa. Men det var ikke sant. Nummer 19, liket som atten år gamle Patrick Fort utforsker i anatomistudiet, prøver å fortelle ham alt mulig.

Patrick har Aspergers syndrom, og allerede nok av problemer i livet sitt. Han sliter med å forstå menneskene rundt seg, og han er besatt av tanken på døden - den merkelige døren som bare åpner seg i én retning, og som faren forsvant gjennom en dag ti år siden.

Det er denne besettelsen som fikk ham til å velge kurs i anatomi, men nå har hans søken etter svar førte ham til et annet mysterium, kanskje et drap. Hvem er egentlig mannen som snakker til ham fra disseksjonsbenken? Og hvordan havnet han egentlig her?

Mens en død mann litt etter litt avslører sine skjulte sannheter for ham, oppdager Patrick hemmeligheter i sin egen families fortid. Til slutt er det bare én ting sikkert: Ingenting er hva det ser ut til å være.

Til toppen

Fantastisk. Jeg leste den, og ønsket at det var jeg som hadde skrevet den.
Val McDermid

Andre utgaver

Nysgjerrigper
Bokmål Ebok 2014
Nysgjerrigper
Bokmål Heftet 2010
Nysgjerrigper
Bokmål Nedlastbar lydbok 2016

Flere bøker av Belinda Bauer:

Anmeldelser Nysgjerrigper

«Nysgjerrigper ligger skyhøyt over mye annet i sjangeren. Intrigen er strålende.»
Aftonbladet

«Nysgjerrigper kan godt være årets beste krim. Les!»
Skånska Dagbladet 

«Bauers store talent er hennes evne til å overraske leseren: i den forstand at du hopper ut av stolen – men også i at hun får deg til å tenke litt annerledes om verden.»
Daily Telegraph 

«Grusom, komisk, hjerteskjærende, og totalt oppslukende.»
Juryen til 2013 CWA Gold Dagger 

«Bauer tar forbløffende sjanser, men lander perfekt, som en strålende skihopper.»
The Independent

Til toppen

Om forfatter Belinda Bauer

Belinda Bauer vokste opp i England og Sør-Afrika. Hun har arbeidet som journalist og manusforfatter, og mottok Carl Foreman/Bafta Award for Young British Screen-writers for sitt filmmanus The Locker Room. Belinda mottok den britiske kriminalforfatterforeningens Gold Dagger-pris for årets kriminalroman med sin første bok, Blacklands. Hennes andre og tredje roman, Darkside (Mørke dager) og Finders Keepers, ble svært godt mottatt, og hun ble innstilt til den britiske kriminalforfatterforeningens Library Award Dagger for sitt samlede forfatterskap i 2012. For mer informasjon om forfatteren og hennes bøker, besøk www.belindabauer.co.uk Eller besøk henne på Facebook, på www.facebook.com/BelindaBauerBooks

Til toppen