OL og VM i skiskyting (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2016
Antall sider: 362
Forlag: Dreyers forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788282651844
Omtale OL og VM i skiskyting
OL og VM i skiskyting forteller om alle verdensmesterskap og alle olympiske mesterskap i skiskyting, fra starten i Saalfelden i 1958 og til og med VM i Oslo i 2016. Forfatteren presenterer resultater og historier fra alle VM- og OL-øvelsene i denne fantastiske idrettsgrenen. Beretningene veksler mellom toppidrettens drama og alvor, og humoristiske detaljer av mer anekdotisk karakter.

Et innledende kapittel er viet til skiskytingens forløper: de internasjonale militære patruljeløpene som ble arrangert i tilknytning til de første vinterolympiske lekene. Patruljeløpene ble arrangert for siste gang under OL i 1948. Ti år senere ble det første verdensmesterskapet i skiskyting arrangert. Siden har de store internasjonale mesterskapene blitt arrangert hvert år. Fra å være anonyme mesterskap i skyggen av andre store vinterarrangementer, er denne idretten i dag blitt en internasjonal publikumssuksess.

OL og VM i skiskyting i skiskyting er den første samlede historien om de internasjonale mesterskapene i denne idrettsgrenen.

Til toppen

Flere bøker av Kjell-Ivar Petterson: