Oppfinnelsens mor (Innbundet)

Hvordan gode ideer blir oversett i en verden bygget for menn

Forfatter:

Lene Stokseth (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 304
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Mother of Invention
Oversatt av: Stokseth, Lene
ISBN/EAN: 9788202747213
Omtale Oppfinnelsens mor

Vi klarte å sende et menneske til månen før vi kom på ideen om å sette hjul på en koffert. Hvordan er det mulig? Svaret er så enkelt at det lett blir oversett: det handler om kjønn. For bare et halvt århundre siden var det utenkelig for en mann å ikke bære sin egen koffert.

Katrine Marcal er svensk og bosatt i London, og hun har fått strålende anmeldelser av denne boka der hun stiller spørsmål ved dominerende ideer om økonomi og teknologi. Med dypdykk i alt fra hvalfangst og romdrakter til klimatrusler og kunstig intelligens, viser Katrine Marçal hvordan grunnleggende ideer om maskulinitet og femininitet har formet fremveksten av det moderne samfunnet.

Denne boka er lettlest, underholdende og kunnskapsrik, og den er for deg som er opptatt av innovasjon, økonomi og feminisme, og forfatteren viser hvordan vi kan (og bør) tenke nytt om kjønn når fremtidens samfunn og teknologier bygges.

«Katrine Marçal trekker teppet vekk fra under alle sine forgjenger ... side etter side detonerer feministiske kunnskapsbomber.»

Jan Gradvall, DN

Til toppen