Ordensjuss (Innbundet)

Forfatter:

og

Kai Spurkland (Illustratør)

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 352
Illustratør: Spurkland, Kai
Forlag: Gyldendal juridisk
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788205464520
Omtale Ordensjuss
Boken presenterer regelverket for et av politiets hovedarbeidsområder, nemlig det operative arbeidet for å sikre offentlig ro og orden og borgernes trygghet.

Ordensjussen har berøringspunkter mot andre rettsområder, særlig strafferetten og straffeprosessen. Forholdet mellom de ulike regelsettene og deres til dels overlappende formål og anvendelsesområde drøftes og klargjøres. I tillegg har boken en samling av praktiske eksempler fra virkeligheten, hvor det illustreres ulike måter regelsettene krysser hverandre på i den praktiske tjenesteutførelsen.
Kombinasjonen av teori og praktiske eksempler setter leseren i stand til å anvende politilovens inngrepshjemler, og til å begrunne anvendelsen etter politiloven og forstå de rettssikkerhetshensyn som politiloven bygger på, samt vurdere politiets handlinger opp mot grunnleggende rettssikkerhetsprinsipper.
Ordensjuss er først og fremst skrevet for politistudenter, men boken vil også ha stor relevans for polititjenestepersoner, politijurister og jusstudenter.

Til toppen

Andre utgaver

Ordensjuss
Bokmål Innbundet 2019
Ordensjuss
Bokmål Ebok 2019

Flere bøker av Steinar Fredriksen og Kai Spurkland: