Over sydpolen (Innbundet)

da Shackletons drøm ble virkelighet

Forfatter:

og

George Lowe (Illustratør) Bjarte Kaldhol (Oversetter)

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 239
Illustratør: Lowe, George
Forlag: Spartacus
Språk: Bokmål
Originaltittel: The crossing of Antarctica
Oversatt av: Kaldhol, Bjarte
ISBN/EAN: 9788243009196
Omtale Over sydpolen
Antarktis er et av de mest kalde og øde steder på jorden. En isørken der mye av kontinentet fremdeles er ukjent terreng. Hva er det som likevel lokker mennesker dit? Sydpolen er også fortryllende og vakkert, der kvinner og menn reiser for å bryte krefter med elementene.

For over 100 år siden prøvde Ernest Shackleton å krysse kontinentet fra hav til hav, via Sydpolpunktet. Det var først i 1957/58 at en ekspedisjon gjennomførte den reisen mange trodde var umulig. Denne boken viser i ord og bilder hvordan man med teknologiske nyvinninger og rå muskelkraft gjennomførte Shackletons drøm. En av deltagerne var Mt Everest-veteranen George Lowe, og han dokumenterte det hele med sitt kamera. I Over Sydpolen er det en rekke tidligere upubliserte fotografier - dramatiske landskap, skarpe portretter og actionbilder som beskriver denne første kryssingen av Antarktis - en av det 20 århundrets største triumfer.

Boken inneholder også bidrag fra de norske sydpoleventyrerne Børge Ousland og Eirik Sønneland.


George Lowe fra New Zealand, var en oppdager, fjellklatrer, fotograf og filmskaper. Han var en av de førende klatrerne i den britiske Everest-ekspedisjonen i 1953, og offisiell fotograf på Samveldets transantarktiske ekspedisjon i 1957/58. Filmene fra begge ekspedisjonene ble nominert til Oscar-pris. I sine senere år var han lærer i Chile og England. Han døde i 2013 under arbeidet med denne boken.

Huw Lewis-Jones er historiker med utdannelse fra University of Cambridge. Hvert år reiser han både til Arktis og Antarktis som polarguide. Tidligere har han jobbet for Scott Polar Research Institute og National Maritime Museum i England, men er nå en prisvinnende forfatter og foredragsholder.

Til toppen