På sporet av all verdens språk (Innbundet)

Forfatter:

Tor Tveite (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 432
Forlag: Pax
Språk: Bokmål
Originaltittel: På vandring i språkens fotspår
Oversatt av: Tveite, Tor
ISBN/EAN: 9788253043388
Omtale På sporet av all verdens språk
Dette er boka for alle som er nysgjerrige på mylderet av språk på kloden og hvilke mønster som befinner seg bak mylderet. Hvilke likheter og hvilke forskjeller er det mellom språkene i verden? Hvilke språk tales hvor og ikke minst hvorfor?
Med hovedvekt på de siste 10 000 årene tar boka leseren med på en vandring i språkenes historie og dermed også i menneskehetens. Sverker Johansson, fysikeren som gjorde lingvist av seg, viser ved hjelp av siste nytt innenfor språkforskning, men også ved hjelp av arkeologi og genetikk, både de godt opptrampede stiene til de store språkene og de nesten usynlige fotsporene til bittesmå språk som nesten ingen har hørt om.
Her får vi et hurtigkurs i både språktypologi og språkslektskap, og vi følger utvalgte språk fra deres opprinnelige hjemtrakter, ser hvordan de senere krysset en rekke nå forsvunne landbroer og etter hvert ble fragmentert til dagens ikke gjensidig forståelige varianter. Underveis får vi streiftog innom fascinerende fenomener som for eksempel pidginspråk og kreolspråk, tegnspråk, kunstige språk og språkdød og gjenoppstandelse.

Til toppen

Andre utgaver