På vår vakt (Heftet)

beretninger fra politiets beredskapstropp

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 355
Forlag: Aschehoug
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788203297205
Omtale På vår vakt
Beredskapstroppen - også kjent som «Delta», etter sitt kallesignal - er politiets innsatsenhet mot terrorisme, sabotasje og gisselsituasjoner. Den er en spesialstyrke og utfører særlig krevende, «skarpe» oppdrag knyttet til det trusselbildet alle kontraterrorstyrker i Europa står overfor. Denne boken gir et unikt innblikk i hvordan slike styrker øver, trener, driver seleksjon - og gjennomfører operasjoner. Det stilles særdeles tøffe kravene til tjenestemennene, fysisk som psykisk. Over halvparten av tjenestetiden går med til trening og øvelser.
Delta fungerer også som innsatsstyrke i bekjempelsen av grov og alvorlig kriminalitet i samfunnet vårt og driver døgnkontinuerlig, uniformert bilpatruljering underlagt Oslo politidistrikt. Styrken har i tillegg en landsdekkende bistandsfunksjon overfor de andre politidistriktene.
I mer enn to år har Malin Stensønes fått følge Delta under selektering, opptrening, øvelser og patruljetjeneste. For første gang forteller operatørene også om aksjonen de gjennomførte 22. juli 2011, under det verste terroranslaget på norsk jord siden annen verdenskrig.

Til toppen

Andre utgaver

På vår vakt
Bokmål Ebok 2017
På vår vakt
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021

Flere bøker av Malin Stensønes: