Pengeland av Oliver Bullough (Ebok)
Ebok

Pengeland (Ebok)

hvordan finanseliten og de superrike stjeler fra folket og truer demokratiet

Forfatter:

Rune R. Moen (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2019
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 0.82 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Res publica
Språk: Bokmål
Originaltittel: Moneyland
Oversatt av: Moen, Rune R.
ISBN/EAN: 9788282261326
Omtale Pengeland
Bli med på en reise inn i Pengeland - et sted der de rike skjuler sin formue for å slippe skatt og de mektige utnytter systemet til å stjele. Det er et land hvor gigantiske summer flyttes rundt, utenfor all kontroll. De superrike lever globalt og pengene strømmer over grensene, der eventuelle kontrollinstanser ikke kan følge etter.
Gjennom alle historiene i boken fletter forfatter Oliver Bullough inn en rød tråd: Når finansinstitusjoner i Europa og USA har blitt sentre for hvitvasking, er noe fundamentalt galt med hvordan økonomien fungerer. Skatteparadiser, maltesiske pass, korrupsjon, amerikansk hemmelighold, skallselskaper i Panama, truster i Jersey, stiftelser i Liechtenstein ? når de superrike på denne måten kan betale seg fri fra gjeldende lover og regler, undergraves demokratiet.
Pengeland er en rystende fortelling fra 2000-tallet om rikdom, makt og hemmelighold.
Oliver Bullough (f. 1977) er er historiker og journalist fra England. Han har bodd og arbeidet syv år i Russland, blant annet for Reuters med spesialfelt Kaukasus. Han har skrevet to bøker om sine erfaringer fra regionen, som begge fikk strålende anmeldelser og priser. Hans artikler blir publisert av The Guardian, The New York Times og GQ. Han bor nå i Wales med kone og barn.

Til toppen

Andre utgaver

Moneyland
Engelsk Heftet 2019
Pengeland
Bokmål Innbundet 2019
Pengeland
Bokmål Heftet 2020