POP. En historie (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 480
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202572235
Fag: Estetiske fag
Omtale POP. En historie

Dette er en historie om popmusikken, gjennom 200 år – fra den industrielle revolusjon til den digitale pionértida: Musikk, teknologi, medier, formater og musikkindustri.

Det er en fortelling om immigrasjon, slavehandel, urbanisering, kriger og revolusjoner. Om segregering, klasseskiller, kjønnsforskjeller, religion, rase, smak, rikdom og fattigdom, høyt og lavt. Om de folkekjære underholderne, og om de som gjorde popmusikk til en kunstform. Om innovatører og oppfinnere. Om rebeller og tradisjonsbærere. Om utviklingen og opprinnelsen til de ulike sjangrene, fra vårt århundre og helt tilbake til den industrielle revolusjon. Om visjonære idéer og lykkelige tilfeldigheter. Om inspirasjon og om hvordan kulturuttrykk ofte finner helt uventede veier.

Dette er en historie kronologisk fortalt i real time om popmusikken og om skaperne av den; fagfolk, arbeidsfolk, forretningsfolk, kolleger, rivaler, håndverkere, kunstnere, stjerner, ikoner. Kvinner og menn som har skrevet, produsert, sunget, spilt og solgt sanger som har påvirket mennesker over hele verden.

Til toppen

En fabelaktig og allsidig reise gjennom popmusikkens utømmelige historie
Sondre Lerche

Andre utgaver

Pop
Bokmål Ebok 2018
POP. En historie
Bokmål Nedlastbar lydbok 2019
POP. En historie
Bokmål Heftet 2019