Pseudoarbeid (Heftet)

hvordan vi fikk det travelt med å gjøre ingenting

Forfatter:

og

Kaia Holen Lovas (Oversetter)

Forfatter: og
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 365
Forlag: Strev forlag
Språk: Bokmål
Originaltittel: Pseudoarbejde
Oversatt av: Lovas, Kaia Holen
ISBN/EAN: 9788293743071
Omtale Pseudoarbeid
«Gå hjem. Ikke lat som du har nok jobb til å fylle 37 timer. Kom sent, gå tidlig, ikke kom på jobb hver dag. Det kan føles rart, men vit at du kjemper en kamp som er større enn deg selv.»

Bare 15 timer i uka på jobb. For 100 år siden var framtredende økonomer overbevist om at det var sånn vi ville ha det i dag. Det skjedde ikke. Til tross for effektivisering, automatisering og stadig flere arbeidstakere jobber vi fortsatt så det går på helsa løs. Hva var det vi fikk det så travelt med?

I denne boka legger antropologen Dennis Nørmark og Filosofen Anders Fogh Jensen ut på en reise i det moderne arbeidslivet for å finne ut hva vi egentlig driver med på jobben. Det har blitt en reise ut i det absurde, der meningen med arbeidet har forsvunnet, og der løftet om fritid er erstattet av rapporteringer, endeløse møter og meningsløse Powerpoint-presentasjoner. Alle, fra leger og postbud til lærere og toppledere, vil kjenne igjen sitt eget arbeidsliv i bokas både morsomme og tragiske eksempler på et av vår tids største tabuer: pseudoarbeid.

Forfatterne kommer med en frigjørende påstand: Vi kan jobbe både mindre og bedre, hvis vi tør å konfrontere vårt eget pseudoarbeid.

Boka har solgt 40 000 eksemplarer i Danmark og er også utgitt i England.

Til toppen