Rå.vare. (Innbundet)

glimt inn i et verksted og keramiske prosesser fra sansning, tanker og håndverk via galleriet og hjem til folk

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 104
Forlag: Forenkla forlag
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788269044225
Omtale Rå.vare.
Her får du ei uvanlig bok, et helhetlig poetisk uttrykk i tekst såvel som i tallrike bilder. Den er ikke ei lærebok - men jo, det er den. Den er ikke ei diktsamling, men jo, det også. Mest av alt er den ei inspirasjonsbok, bildebok og kunstbok der keramiker Dag Bratbergsengen ønsker deg velkommen inn i sitt skulpturelle univers. I over 30 år har han levd av å være kunstner med et lidenskapelig forhold til leira og dens uttrykksmuligheter.
Boka er en lang reise med et minimum av ord. Kunstneren gir deg sine tanker, bilder og opplevelser rundt mens leireskulpturer får sin form. Det begynner med en leirklump i handa, og reisen går i natt og tåke fram til alkymistens triumf og dragens pust. Skulpturer på våte føtter rusler fram, skritt for skritt. Humørfylte, alvorlige og underfundige småfolk får sitt navn og sin historie - iallfall begynnelsen på den. For reisen går videre, og trenger kanskje at du hjelper litt til. Ut av verksted og galleri bærer det, helt til en av småfolket har fått seg et nytt hjem. Men for kunstneren begynner skaperprosessen på nytt...
Her er ingen bruksanvisning. Men boka kan gi både voksne og barn en innlevelse i arbeid og prosesser som ligger bak, og inspirasjon til selv å skape. De lange historiene fortsetter inn i leserens egen fantasi. Ved å ta leseren inn i skapelsesprosessens indre dialog får boka også en stor pedagogisk verdi. Boka kan gi deg en reise fra sofakroken, men formidler også generell opplevelse og involvering i kunsten. Den er videre ei inspirasjonsbok for lærere og for elever på ulike trinn - i kunst- og håndverksfag, men også i norskfaget.
For sitt virke ble Dag Bratbergsengen tildelt Statens seniorstipend for kunstnere. - Velkommen inn i hodet til en original og folkekjær kunstner som viderefører et titusenår gammelt handverk!

Til toppen